Dressyr
14 september 19:31

Svensk junior med i Aachens talangprogram

InternationelltRegerande svenska mästaren för juniorer, Laura Laustsen, har blivit uttagen till CHIO Aachen Campus och deras "Programme of Excellence" - ett program som bland annat innebär träning för dressyrdrottningen Isabell Werth.

Svensk junior med i Aachens talangprogram
Laura Laustsen och Fairy Tale tog hem SM-guldet för juniorer tidigare i år. Foto: Roland Thunholm

CHIO Aachen Campus har tagit ut sex dressyrryttare och sju hoppryttare från olika nationer till sitt ”Programme of Excellence” för säsongen 2023/2024 – ett initiativ som startades 2020 och nu går in på sin fjärde omgång.

Med programmet vill CHIO Aachen stötta unga, talangfulla ryttare på vägen mot internationell toppsport. Vid sex tillfällen tränas ryttarna av toppnamn som Isabell Werth och Jos Lansink på anläggningen i Aachen, men de får även hjälp av experter inom områdena personlig träning, mediaträning, kostlära och hur ryttarna ska lägga upp en plan för sig själva och sina hästar.

Av de sex dressyrryttarna som togs ut inför den senaste säsongen kommer en återigen från Sverige – förra året handlade det om Ellen Hedbys, nu är det sistaårsjunioren Laura Laustsen som får chansen.

Laura tog SM-guld för juniorer i år, i sadeln på Fairy Tale. Hon har även ridit ponny-EM 2021 och junior-EM 2022 och 2023.

Läs mer om CHIO Aachen Campus och deras talangprogram

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden