Hoppning
9 juli 21:23

Svensk premiärseger på EM

EM för unga ryttareDet blev en pangstart på EM i hoppning för de yngre ryttarna i nederländska Zuidwolde. Svenska nationalsången ljöd vid prisutdelningen för childrensryttarna, när Ellen Johansson vann den inledande tidshoppningen.

Svensk premiärseger på EM
Ellen Johansson och Curra Clover Flight såg till att årets EM för de yngre ryttarna inleddes med svensk nationalsång på prisutdelningen. Foto: www.eventingphoto.com

Inte mindre än 120 childrensryttare (12-14 år) kom till start i den inledande EM-klassen. De fem svenska ryttarna gjorde alla fantastiska insatser, men ingen kom i närheten av Ellen Johanssons prestation. Tillsammans med Curra Clover Flight (sto f-10 e Barnaby Flight, äg Sofia Johansson) gick hon ut som en av de allra sista i det mastiga startfältet. Felfritt och med en tid som var drygt 1,5 sekund snabbare än alla andra gav också segern.

Dessutom blev det svenskt även på sjätte plats genom Ida Selin och Starling 7 (val f-05 e Stakkato-Calvaro, äg Jennie Selin). Nellie Danielsson/Conny (sto f-03 e Contendro-Gardeoffizier, äg Dan Westergren) och Cornelia Wallenborg/Manick (SWB, val f-07 e Manhattan-Contendro, äg Stall Wallenborg) var också felfria vilket innebär att Sverige har noll fel med sig inför torsdagens lagavgörande. Totalt har sex nationer noll fel i protokollet.

Femte svenska ekipaget i dagens childrensklass var Alice Borglund och Caspian (SWB val f-08 e Careful-Cannonball, äg Peter Gustafson) som red med endast ett nedslag i den tuffa 1.25-hoppningen.

I morgon inleds EM-hoppningen för juniorer och unga ryttare med en bedömning C-klass som räknas både individuellt och i lag.

Här hittar du resultaten från EM i Zuidwolde

Childrenlag1
De svenska childrensryttarna har inlett EM strålande i nederländska Zuidwolde. Idel felfritt för Ellen Johansson, Ida Selin, Nellie Danielsson och Cornelia Wallenborg medan Alice Borglund hade ett nedslag Foto: Privat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 115 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-