Sportnytt
16 juni 2023 17:48
Ridsportplus

Svensk ryttare avstängd av FEI

AntidopningEn svensk ryttare som tävlar för en annan nation än Sverige, har stängts av från tävling av Internationella Ridsportförbundet, FEI. Orsaken är dopningsrelaterad.

Svensk ryttare avstängd av FEI
Ryttaren är avstängd på obestämd tid av FEI. Foto: iStock

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Hoppryttaren Mathilda Karlsson, som tävlar för Sri Lanka, gick tidigare i veckan ut i sociala medier och meddelade att hon skulle dra sig tillbaka från tävlandet.

Nu har förklaringen kommit. FEI har stängt av henne på obestämd tid utifrån reglerna för antidopning gällande människor, grundat på tester som utförts den senaste 12-månadersperioden.

Regeln som styr detta innefattar också fall där ryttare inte går med på dopningstest, och vilket som är skälet till avstängningen i detta fall framgår inte av beslutet.

På sociala medier skrev Mathilda Karlsson i början av veckan att hon lämnar över tyglarna på sina hopphästar för att möta den tuffaste tiden i sitt liv, och att hon känner lättnad över att häxjakten hon varit utsatt för äntligen är på väg att ta slut.

Ridsport har sökt Mathilda Karlsson, men hittills utan att nå henne.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden