Dressyr
17 maj 2019 14:33

Svensk seger direkt på Nations Cup-tävlingen

SegersvitÅrets första Nations Cup i dressyr står för dörren. Först ut var dock en trestjärnig Grand Prix och då radade Malin Wahlkamp-Nilsson och Eddieni upp ännu en seger.

Svensk seger direkt på Nations Cup-tävlingen
Malin Wahlkamp-Nilsson inledde med seger. Arkivbild: Pernilla Hägg

Inte ens en månad har gått sedan den då internationellt GP-debuterande Eddieni (KWPN f-09 e Johnson-Negro, uppf E Dumore) lotsades till dubbelseger av Malin Wahlkamp-Nilsson i Nieuw en Sint Joosland.
– Det är en fantastisk häst med mycket talang som är superrolig att rida, sa Malin då i en intervju med Ridsport (läs den här).

Nu är ekipaget på Nations Cup-tävlingen i franska Compiegne och de fortsätter sin svit: Seger i trestjärnig Grand Prix på 71,565 procent med 31 ekipage bakom sig i resultatlistan.

Dressyrhelgen har bara börjat och bland annat väntar Nations Cup-premiären. Antonia Ramel, Juliette Ramel, Patrik Kittel och Mads Hendeliowitz rider i det svenska laget.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden