Hoppning
8 december 2019 20:35

Svenska finalsegrar i Baltic Cup

InternationelltDet blev två svenska Grand Prix-segrar och en svensk totalseger när årets Baltic Cup avslutades med finaler i Helsingborg den här helgen.

Svenska finalsegrar i Baltic Cup
Ellen Hammarström och Tullohea Minnie fixade svensk Grand Prix-seger i Baltic Cup. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Roland Thunholm

Det blev en svensk seger när det reds finaler i Baltic Cup hos Helsingborgs Fältrittklubb den här helgen. Det var Ellen Hammarström som fixade segern i Grand Prix-hoppningens kategori III tillsammans med Tullohea Minnie.

Den här finalen hade 27 startande, fem av dem var felfria i första rundan och Ellen Hammarström tillhörde de tre som sedan satte ytterligare en nolla. Hon var dessutom mer en tre sekunder snabbare än klassens danska tvåa. Alicia Svensson och Miclas Cookie fixade ytterligare en svensk pallplats i GP-hoppningen genom att bli trea.

Det blev ytterligare ett svenskt glädjeämne i den här kategorin då Nelly Lindgren vann årets serie totalt. Detta tillsammans med Stald Fox’s Mr Fox. I finalen blev det en femteplacering för ekipaget.

Nelliebalticcup
Nelly Lindgren blev totalvinnare i Baltic Cup, kategori III.

I GP-hoppningen för kategori II blev det en svensk andraplats genom Selma Staffare och April is full of Surprises efter två felfria rundor i den 22 ekipage stora klassen.

Mathilda Bohlin och Springhill Boomerang fixade svensk Grand Prix-seger även i kategori D.
– ”Boomer” hoppade super hela helgen och var felfri i alla sina starter. Jag är jättenöjd med honom. Det var min sista internationella ponnytävling då jag faller för åldersstrecket till årsskiftet. Så jag kunde inte fått en bättre avslutning, berättar Mathilda Bohlin.

Ekipaget vann med nästan fyra och halv sekund tillgodo på tvåan, Wilma Hallberg/Hot Lady Carthago. Mathilda Bohlin blev också tvåa totalt i serien.
– Det var en riktig rolig bonus då jag inte har ridit alla omgångar av cupen, säger Mathilda Bohlin.

Juniorerna hade sin Grand Prix över 1,35-hinder på lördagen. 26 ekipage fanns i startfältet och Vilma Höglund fixade en svensk tredjeplats tillsammans med Bonmahon Blue Canyon efter 0+4 fel.

Sveriges Philip Svitzer slutade trea totalt i årets serie.

För Children gick lördagens Grand Prix över 1,20-hinder och här blev det svenskt på andraplats genom Nellie Danielsson/Conny. Även den här klassen hade 26 startande och Nellie Danielsson stod för en av fem dubbelnollor.

I den här sammanräkningen slutade Sveriges Ellen Johansson trea totalt.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden