Hoppning
13 augusti 19:00

Svenska hästarna dansade genom besiktningen

VM i Herning 2022Dryga 20 hästar visades på lördagen vid besiktningen av de hästar som ska gå den individuella finalen på söndagen. En häst kontrollerades en extra gång och accepterades sedan inte. De svenska hästarna såg däremot oförskämt pigga ut.

Svenska hästarna dansade genom besiktningen
Jens Fredricson visade Markan Cosmopolit och bägge såg pigga och fräscha ut. Foto: Susanne Högdahl

Efter fredagens blågula guldfinal är lördagen vilodag för hoppekipagen som gått vidare individuellt. Undantaget var hästbesiktningen där 22 hästar visades av sina ryttare och något fall en groom. Temperaturen på dryga 30 grader med endast en svag bris inbjöd inte till några gatlopp och några av hästarna försökte sig på ett och annat tjuvnyp under upptravningen.

När det var dags för de svenska hästarna, som visades i slutet enligt omvänd startordning, fick den församlade pressen se två mycket pigga och fräscha hästar dansa fram. Stallmästaren Jens Fredricson visade skolboksmässigt och spänstigt sin Markan Cosmopolit som såg mjuk och fin ut i kroppen. Detsamma gällde för King Edward som sprang upp vid sidan av världsettan och just nu mannen med guldläget i sin hand, Henrik von Eckermann.

En häst gick först till holding box men accepterades inte vid andra visningen. Det var Brasiliens QH Alfons Santo Antonio som tillsammans med Yuri Mansur låg sjua inför söndagens individuella final.

Individuell ställning

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden