Hoppning
14 augusti 2017 12:55

Svenska junioren Regina tävlar i Kina

I veckan väntar något helt nytt för Regina Andersson Lans. Som en av bara fem inbjudna juniorer tävlar hon i Future Stars i Kina – ett land hon ser möjligheter i inför framtiden.

Svenska junioren Regina tävlar i Kina
Junioren Regina Andersson Lans är laddad för tävlingen i Kina.

I går anlände Regina Andersson Lans, snart 16, till Kina för att tävla i Future Stars i hoppning. Regina, som år 2015 vann RM för children, är en av fem juniorer från andra länder än Kina som är inbjudna till landets största ungdomstävling.
– Det ska bli väldigt spännande. Just nu vet jag inte vilken häst jag ska få rida, så det är lite nervöst, säger Regina som ska få provrida i morgon.

Tävling i helgen
Hemma i Sverige tävlar hon medelsvår på ponny och 1,30 på häst, men att tävla på en nästan helt främmande häst blir något nytt. I övermorgon får hon börja träna sin tävlingspartner och därpå är det tävling lördag–söndag.

De kinesiska ungdomarna har kvalat för att ta sig till Future Stars och Regina kommer att tävla mot såväl några av dem som mot de andra inbjudna juniorena.
– Det är klasser upp till 1,20. Man hoppas ju alltid på placering och om jag rider en häst som jag trivs med hoppas jag såklart att det går så bra som möjligt.

Tillbaka i Kina
Besöket i Kina är det andra på kort tid för Regina. Under nyår var hon där som föredragshållare och det var då blev hon inbjuden av ridsportförbundets högsta chef att tävla i Future Stars.

Till föredraget i sin tur var hon inbjuden av förbundet, som familjen kom i kontakt med via Reginas pappa Mattias Anderssons företag.
Föredraget handlade om hennes resa till RM-guldet 2015 och att hon gjorde den med Notchino som tidigare hade haft en fraktur.

Därtill berättade Regina om andra viktiga erfarenheter.
– Bland annat att det går att kombinera hästsport och utbildning. De har inte kommit så långt här än inom ridsporten och i min sociala kanal har jag fortsatt att berätta om exempelvis hur vi tar hand om hästarna och om meetings.    

Nätverkande inför framtiden
Även om det är tävling på veckans schema pågår mycket annat. Under middagar och andra events socialiserar Regina för fullt och träffar många inom branschen.

Just nätverkandet är en av Reginas favoriter och hon konstaterar att hon trivs prima med att mingla med idel nya människor under veckan.
– Jag ser det här som en väldigt rolig möjlighet att träffa nya människor och knyta kontakter. I ett så stort land som Kina finns definitivt möjligheter inför framtiden, säger Regina som gärna skulle återvända på nytt.
– Att verka och tävla internationellt är mitt mål. Jag tror att vi i Sverige har mycket att ge när det gäller hästkunskap och eftersom den kinesiska ridsporten ökar lavinartat så vore ett fortsatt samarbete jätteintressant.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden