Hoppning
12 mars 2018 11:43

Svenska placeringar i Spanien

Vejer de la FronteraTvå svenska ryttare red felfritt över hinder och tog varsin 1,50-placering i spanska Vejer de la Frontera i helgen: Fredrik Jönsson och Angelie von Essen. Det blev även flera andra svenska placeringar under meetinget - Angelie knep placeringar med två Casall-döttrar.

Svenska placeringar i Spanien
Angelie von Essen och Fredrik Jönsson tog varsin 1,50-placering i Spanien i helgen (arkivbilder). Foto: Roland Thunholm

Flera svenska ryttare var på plats och red vid de fyrstjärniga hopptävlingarna i spanska Vejer de la Frontera i helgen.

I torsdagens 1,50 var det 85 startande och klassen reds direkt mot klockan. Hela 36 ekipage nollade – bland dem Fredrik Jönsson på Cold Play (OS val f-08 e Contendro-Argentinus) och Stina Lillje på Steyburn. Tid som räckte till placering i klassen fick Fredrik och Cold Play, som med sina 62,76 sekunder red in på en femtonde plats. Klassen vanns av britten Matthew Sampson på Gloria van Zuuthoeve.

Fredagens 1,50-klass hade 73 startande och reds med en grundomgång och omhoppning. Här nollade 13 ekipage, och hela 8 ekipage red felfritt över hinder men drog på sig ett tidsfel. Bland ekipagen med ett tidsfel fanns Angelie von Essen och Caluna Z (ZANG sto f-09 e Casall-Okund), som knep den allra sista placeringen i klassen när de hamnade på nittonde plats. Klassen vanns av brasilianaren Caio Carvalho Filho på Sun Flower du Theil.

Angelie tog även en tredjeplats i den lilla GP-klassen över 1,45-hinder med Creme de la Creme 6 – även det likt Caluna Z en Casall-dotter, och med den placeringen red hon hem cirka 35 000 kronor i prispengar.

Stina Lillje och Jacob Hellström tog placeringar i 1,45-klasser med Candelight K respektive Jus D Orange van T Bisthof och red in runt 6-7000 kronor i prispengar vardera.

Nedan syns Stina Lillje och Candelight från tävlingen:

Candy ??

Ett inlägg delat av Stall Stina Lillje (@stallstinalillje)

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden