Hoppning, Ponny
15 juni 2019 06:01

Svenska ponnylaget Nations Cup-trea

HagenEfter en trevande inledning hämtade de svenska ponnyryttarna upp sig och slutade som treor vid Nations Cup i Hagen. Detta är lagets bästa placering denna säsong.

Svenska ponnylaget Nations Cup-trea
Thea Gånehed levererade två felfria rundor med Dawn Godess vid Nations Cup i Hagen (arkivbild). Arkivbild: Privat

Vid Future Champions i tyska Hagen rids Nations Cup för de unga ryttarna. Under fredagen representerades Sverige i Nations Cup i hoppning av ponny- och juniorryttare.

Sju lag red Nations Cup för ponny. Efter en trevande inledning där Sverige inledde på 13 fel i första omgången, hämtade laget upp sig och levererade tre felfria rundor i andra omgången. Laget bestod av Beata Hermelin/Wischin Chin M, Anna Hästbacka/Veni Vidi Vici, Thea Gånehed/Dawn Godess och Mathilda Bohlin/Miclas Aristocrat, och de totalt 13 felen räckte till en tredje plats i klassen. Vinnande lag kom från Irland och där slutade laget på åtta fel efter två rundor.

Detta är det svenska ponnyalgets bästa resultat i år. I belgiska Opglabbeek blev det en sjunde plats i april, i österrikiska Lamprechtshausen blev laget uteslutet i maj och i månadsskiftet maj/juni blev det en åttonde och sista plats i holländska Wierden. Varje lag får räkna sina fyra bästa omgångar, och ytterligare två tävlingar kvarstår denna säsong.

De svenska juniorryttarna kom på en tolfte plats av tretton lag. Under lördagen rids Nations Cup för children- och young riders-ryttarna.

Start- och resultatlistor

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden