Sportnytt
25 juni 2018 16:37

Svenska segrar vid historisk tävling

VoltigeDet blev flera fina svenska framgångar när Sverige för första gången någonsin arrangerade Nations Cup i Voltige. Sverige vann inte bara nationstävlingen utan tog även flera andra fina segrar och placeringar.

Sverige har för första gången arrangerat Nations Cup i voltige, och det det blev en historisk seger för laget med medlemmar från Team SVEA. Foto: Michael Schanner

Under helgen har det arrangerats internationell voltige på Flyinge upp till fyrstjärnig nivå, inklusive Nations Cup i Voltige för första gången någonsin i Sverige. Drygt 400 voltigeörer och 47 hästar deltog vid CVIO-meetinget, som är en av endast av endast tre fyrstjärniga tävlingar i voltige i hela världen i år – en upptrappning inför 2020 då Sverige ska arrangera VM och JEM i Voltige.

Sverige hade kvalat två lag till Nations Cup, och det var Sveriges lag nummer två som tog hem segern. I laget ingick Team Svea samt de individuella voltigeörerna Marie Li Korse och Ella Filippa Velander. Totalt blev det 22,716 poäng vilket räckte till segern. Tyskland kom tvåa och Danmark trea.

Här kan du se ett klipp när laget gör entré i ridhuset:

Junioren Johanna Lindberg är Sveriges främsta voltigeör för närvarande. Johanna, som tog Sveriges första individuella VM-medalj i voltige förra året, ledde juniorklassen från start till mål och vann CVIL2* med toppoängen 8,187.
”Jag tänkte att nu, äntligen, när jag har min egen häst och min egen linförare så ska det bara vara att köra för fullt”, säger Johanna Lindberg till Svenska Ridsportförbundet.

Amalia Glimmerhav kom tvåa i CVICH2*, Natalie Brixland vann enstjärnig klass och Julia Lindqvist vann klassen för children.