Dressyr
29 maj 2021 20:50

Svenska laget tvåa i Frankrike – Patrik Kittel GP-vinnare

Svenska framgångarDet är inte bara heta hoppsvenskar i Frankrike just nu. Under lördagen reds första omgången av dressyrens FEI Nations Cup i franska Compiègne, där fina ritter av svenskarna placerade laget som tvåa inför söndagens final. Patrik Kittel visade storform när han vann GP-klassen. Dessutom blev det återigen trippelt blågult i topp i Litauen.

Svenska laget tvåa i Frankrike – Patrik Kittel GP-vinnare
Patrik Kittel och "Welly" i küren på EM i Rotterdam 2019. Foto: Roland Thunholm

Patrik Kittel slog till med hela 78,065 procent i den femstjärniga GP-klassen tillsammans med Well Done de la Roche när svenskarna red första omgången av Nations Cup i franska Compiègne under lördagen. Förbundskaptenen Bo Jenå var strålande glad.
– Att Patrik går in och vinner i det här starka startfältet, det är oerhört bra. Det här är ju också en viktig observationstävling på vägen till Tokyo, en viktig lagtävling, och det är skönt att gå in och visa de andra att vi verkligen kan!

GP-klassen bjöd på 31 startande ekipage, och även Juliette Ramel visade god form när hon red in på fjärdeplatsen tillsammans med Buriel K.H. på 75,522 procent. Systern och landslagskollegan Antonia Ramel blev åtta med Brother de Jeu på 73,283 procent.
– Det är verkligen en jätteglad förbundskapten idag. Det här var riktigt kul, sa Bo Jenå till Svenska Ridsportförbundet efter dagens insatser.

Antonia Ramel blev även sexa i Grand Prix Special med Curiosity på 71,872 procent. GP-specialen vanns av danska Cathrine Dufour och Vamos Amigos på 76,489 procent.

Inför söndagens avgörande final som rids i Grand Prix Special och fri kür ligger nu det svenska laget på andra plats efter Danmark,

Dessutom blev det dubbelt svenskt i topp i den trestjärniga fria GP-dressyren med Johanna Due-Boje och Mazy Klövenhöj överst på pallen med 73,385 procent. Tvåa blev Tinne Vilhelmson Silfvén och Devanto på 73,325 procent.

Trippla pallplaceringar i Litauen

Samtidigt fortsatte det svenska segertåget vid de internationella dressyrtävlingarna i litauiska Kunkiai. Efter förra helgens GP-framgångar toppade Jacob Nörby Sörensen återigen GP-klassen dubbelt upp. Förstaplatsen red landslagsryttaren hem med Sheeran på 72,109 procent och två blev han med Moegelbjergs Romeo på 70,413 procent.

Även Minna Telde visade fin form genom att kamma hem tredjeplatsen med Praestemarkens Quatero på 70,304 procent.

Resultatlistor Frankrike.

Resultatlistor Litauen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden