Dressyr
21 februari 2018 06:00

Svenska vinnare på norskt meeting

InternationelltDet har blivit flera svenska segrar på det norska trestjärniga meetinget i Vestfold på måndagen och tisdagen. Per Sandgaard och Ebba Kjellberg är två som har hållit sig framme.

Svenska vinnare på norskt meeting
Ebba Kjellberg vann en klass i Norge, med sig hade hon sin tränare Emma Jönsson. Foto: Privat

I de unga ryttarnas klass på måndagen blev det dubbelt svenskt i topp. Allra bäst gick det för Särö Ryttarförenings Ebba Kjellberg och Boegegardens Limbery. Ekipaget vann klassen på 68,725 procent. Närmast efter segerekipaget kom Rebecca Jern på Twiligt 1062 med 68,284 procent.

Det blev samma ordning i resultatlistan i tisdagens klass för unga ryttare, då med 71,5 procent för Emma Kjellberg och 69,206 procent för Rebecca Jern. På tisdagen kom också Felicia Olofsson tvåa i juniorernas klass tillsammans med Bellman på 68, 459 procent.

Måndagens högsta klass var en Grand Prix med elva ekipage och där red Per Sandgaard Charmeur till seger. Ekipaget slutade på 70,174 procent efter att bland annat ha visat fina piruetter. Gunilla Byström kom trea med Vectra på 68,152 procent.

Per Sandgaard fortsatte visa fin form på tisdagen då han vann Grand Prix Special på 71,596 procent. Här kom Gunilla Byström tvåa med 68,106 procent.

Även i ponnyklasserna har det varit svenska framgångar. Ida Anderberg lyckades bäst i både tisdagens och onsdagens ponnydressyr och vann båda dagarna tillsammans med Hoppenhof’s James.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden