Sport
29 juli 2023 08:50

Voltigeseniorerna tog EM-brons på hemmaplan

Voltige-EMDe svenska voltigeseniorerna har varit snubblande nära medalj flera gånger – på fredagen blev det ett faktum när Team Svea tog lagbrons vid voltige-EM på Flyinge. Senast Sverige tog medalj i ett seniormästerskap i voltige var för 21 år sedan.

Voltigeseniorerna tog EM-brons på hemmaplan
Team Svea slog till med EM-brons på hemmaplan. Foto: Roland Thunholm/SvRF

Det blev ett mycket efterlängtat lagbrons för de svenska seniorerna när lag-EM i voltige avgjordes på Flyinge på fredagen. Bronset var den första blågula medaljen på 21 år. För bragden stod Team Svea, det vill säga Ella Filippa Velander, Natalie Brixland, Clint Fiskbaek, Klara Sjöström, Olivia Neilands och Julia Lindquist. Laget har varit nära pallen flera gånger tidigare och äntligen blev det en fullträff.

– Vi gjorde allt vi tänkt, vi fick kämpa lite extra men allt gick enligt plan, säger Julia Lindquist till Svenska Ridsportförbundet.

Bronsvinnaren på fyra ben var lagdebutanten Havhøjs Bollo Nero som lotsades så fint av Ronja Persson.
– Nero var väldigt lugn och gillade publikens hejarop. Han har inte varit laghäst tidigare, men han skötte sig jättebra, säger Ronja Persson.

– Äntligen fick vi medalj, säger Natalie Brixland.

530776692817ea89492c76k
Glada medaljörer på Flyinge. Foto: FEI/Carolin Kowsky/Daniel Kaiser

Att mästerskapsmedaljen blev ett faktum på hemmaplan gjorde det extra speciellt.
– Det var fantastiskt att ha mycket familj och vänner här som tittar på och hejar, säger Ella Filippa Velander till Svenska Ridsportförbundet.

– Det här har varit ett mål sedan 2021, tillägger Clint Fiskbaek.

Sverige samlade ihop 7,659 poäng för sitt program som var tänkt att likna en rymdfärd. Guldet gick till Tyskland som segrade med 8,261 poäng medan Schweiz kammade hem silvret med 8,173 poäng.

Fullständiga resultat

Här kan du se det svenska programmet i efterhand.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden