Hoppning
26 januari 2018 10:17

Svenskägd häst går nationshoppning för Nya Zeeland

Nations CupNiclas Hakings tävlingspartner Bäckatorps Danny V kommer inte att gå Gina Tricot Grand Prix i Borås som det var planerat. I stället flygs hästen till Abu Dhabi och går nationshoppning för Nya Zeeland.

Svenskägd häst går nationshoppning för Nya Zeeland
Niclas Haking och Bäckatorps Danny V. Foto: HERVE BONNAUD

Niclas Haking berättar nyheten om den minst sagt oväntade ändringen i planerna för Bäckatorps Danny V (KWPN val f-08 e Quasimodo Z-Lupicor, uppf FLM Teepen) på sociala medier.
”Tyvärr inget Gina Tricot Grand Prix för mig och Danny detta år! Danny kommer istället flyga till Abu Dhabi CSIO5* för att hoppa nationshoppningarna och representera Nya Zeeland tillsammans med Bruce Goodin”, skriver Niclas.

Nya Zeeland ska för första gången rida Nations Cup-tävlingarna i UAE. Laget som ska åka till Abu Dhabi är Samantha McIntosh, Daniel Meech, Richard Gardner och Bruce Goodin.
– Bruce hade dock inte häst att rida nationshoppningen på även om han var uttagen, berättar Niclas Haking för Ridsport.

Tillsammans med vännerna Angelie von Essen och James Davenport spånade Bruce Goodin på vilken häst han skulle kunna rida i Abu Dhabi, förklarar Niclas. Det vår då de kom på att Bruce kunde prova Danny, som Daventorps Stables är delägare i tillsammans med Bäckatorps Ryder AB. Bruce kom hem till Niclas och provade Danny och det fungerade bra. Niclas fick dock fundera en stund innan han sade ja till förslaget.
– Jag har tränat inför Gina Tricot Grand Prix i tre månader, men bestämde mig för att det gav hästen mer att åka och tävla i varma Abu Dhabi än att ridas i ett kallt ridhus, säger Niclas.

När beslutet väl var fattat kände Niclas att det är ett beslut i rätt riktning. Det nya zeeländska förbundet låter dessutom Niclas följa med och vara på plats i Abu Dhabi för att följa sin tävlingshäst i den femstjärniga debuten. Tillsammans med Niclas har Danny tävlats upp till trestjärnig 1,55 – nu ska Bruce och Danny först göra två 1,45-starter innan de rider Nations Cup på 1,60-höjder.
– Jag tror det blir jättebra, säger Niclas.

Danny beskriver han som en riktig Diva – aldrig ”bang” för att hoppa oavsett hur stora hinder det är.
– Han är helt fantastisk och kommer helt klart kunna gå nationshoppningen, tror Niclas.

När Abu Dhabi-äventyret är över kommer Danny tillbaka till Niclas, och årets mål för ekipaget blir att gå SM i sommar. Att själv få rida nationshoppningar i framtiden är en dröm för Niclas, och att hästen nu kommer göra det tror Niclas är ett steg i rätt riktning mot hans framtida mål.
– Förhoppningsvis får Henrik Ankarcrona upp ögonen för Danny också och ser att jag har en bra häst, säger Niclas glatt.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden