Dressyr
2 augusti 2015 11:40

Svenskar slog till i USA

Jättetävlingen Special Olympics World Games i Los Angeles har nyss avslutats. Cathrine Csoré tog guld i dressyr och Hanna Lagerquist tog guld i English equitation.

Svenskar slog till i USA
Cathrine Csoré från Örebro vann i Los Angeles.

Sveriges ryttare tog tre medaljer vid Special Olympics World Games som rids på lånade hästar. I dressyren tog Cathrine Csoré från Örebro guld medan Hanna Lagerquist från Enköping tog brons. i I English equitation tog Hanna guldet medan Cathrine kom fyra.

Special Olympic World Games är den största tävlingen som har arrangerats i Los Angeles sedan OS 1984. Tävlingen, som är för idrottare med utvecklingsstörning, hålls vartannat år och  26 olika idrotter ingår. I år deltog 165 länder och man räknar med att de 6 500 idrottarna drog en publik på runt 500 000 åskådare till de 27 olika arenorna.

Den svenska truppen där Hanna och Cathrine ingår består av 61 tävlande och 32 ledare. Svenskarna deltog i dressyr, bowling, fotboll, friidrott, golf, handboll, judo och simning.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden