Hoppning
6 december 2018 22:58

Svenskarna i tätligan direkt i femstjärniga Genève

SmakstartPeder Fredricson med H&M All In var snabbast i kväll och Henrik von Eckermann med Toveks Mary Lou var såväl kvick som felfri. De bjöd alltså på riktig smakstart på stortävlingarna i Genève.

Svenskarna i tätligan direkt i femstjärniga Genève
Svenska ekipage på hugget, Foto: Fredrik Jonsving/Roland Thunholm

Tio ekipage gjorde upp i 1,55-klassen Trophée de Genèves omhoppning. Två svenskar är på plats för de femstjärniga hoppningarna och båda var med till omhoppningen: Peder Fredricson och Henrik von Eckermann.

Peder Fredricsons H&M All In visade än en gång att han är tillbaka i toppen. Duon följde upp sin felfria grundomgång, den första sedan april i 1,55, med snabbaste omhoppningstiden – dock med ett nedslag på det retfulla sista hindret. Det räckte till en snygg femteplats i klassen för EM-vinnarna.

Just efter startade Henrik von Eckermann och Toveks Mary Lou. Inte riktigt lika snabbt, men  felfritt och slutligen fjärde plats. Segern gick till Daniel Deusser och Calisto Blue.

Många klasser väntar under helgen för det extremt namnkunniga gänget på plats  och redan i morgon kväll avgörs klassen för elitens elit: Rolex IJRC Top 10 Final. De tio bästa ryttarna i världen gör då upp om äran och en mastig segercheck – både Peder och Henrik är med i matchen.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 114 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden