Fälttävlan, Hoppning
30 november 2023 22:40

Svenskarna knappt slagna i inledningen

SIHS 2023Första dagen av årets Sweden International Horse Show är till ända, en dag som inleddes med ungdomshoppning inför tomma läktare men avslutades med fartfylld inomhusfälttävlan. Här hittar du en sammanfattning av dagens klasser i Friends Arena.

Svenskarna knappt slagna i inledningen
Sofia Sjöborg och Eastbourne, bäst bland svenskarna i inomhusfälttävlan. Foto: Kim C Lundin

Jur Vrieling satte stopp för en total svensk dominans i den inledande internationella hoppklassen i Friends Arena. Med Griffin van de Heffink (SBS sto f -12, e Castelino van de Helle-Contact van de Heffinck, uppf van de Heffinck, äg Sf Equestrian) var holländaren klart snabbast i omhoppningen i 1,45-klassen, som i övrigt gick helt i blå-gult.

I topp tio var sju hemmaryttare, där Peder Fredricson knep andraplatsen med Sv Vroom de la Pomme Z före Rolf-Göran Bengtsson/Lyjanair. Flera ryttare valde att starta två hästar i första klassen, medan andra stod över helt.

Jur Vrieling  Griffin Van De Heffinck
Jur Vrieling och Griffin van de Heffinck, premiärsegrare i de internationella hoppklasserna. Foto: Kim C Lundin
Peder Fredricson Sv Vroom De La Pomme Z
Peder Fredricson var bästa svensk med Sv Vroom de la Pomme Z. Foto: Kim C Lundin

Resultat 1,45

Terrängen flyttade in

Torsdagen avslutades med en uppvärmningsrunda i Agria Top 10 Indoor Eventing, en inomhusfälttävlan med tre svenska ryttare till start som mötte internationellt motstånd. Utlandsbaserade Sofia Sjöborg, för dagen i sadeln på Eastbourne som var med i Stockholm även förra året, var nära att ta hem segern men det räckte inte riktigt hela vägen.

Istället var det Boyd Martin som stod för dagens snabbaste runda. Tillsammans med Caruccio Paradise (SWB val f -15, e Bravour-Indoctro, uppf Mathilde Ahlburg, äg Jl Häst, Tyga Equestrian AB), samma häst som amerikanen lånade 2022, blev det seger och en prischeck på 25 000 kronor. På söndag kväll väntar finalen, som avslutar hela Sweden International Horse Show.

Boyd Martin Caruccio Paradise
Boyd Martin på lånehästen Caruccio Paradise, torsdagens sista vinnare. Foto: Kim C Lundin
Boyd Martin Caruccio Paradise
Foto: Kim C Lundin

Resultat inomhusfälttävlan

I torsdagens allra första klass, uppvärmningen i Arena Youth Tour för juniorer och young riders, toppade Emil Jönsson i sadeln på rutinerade Be Special (KWPN val f -06, e Chacco Blue-Indoctro, uppf J G E. Delissen, äg JJ Horse Training & Coaching) före Mathilda Hansson/Hello HX.

Resultat Arena Youth Tour uppvärmning

Emil Jönsson Be Special
Emil Jönsson och Be Special toppade uppvärmningen av Arena Youth Tour. Foto: Kim C Lundin

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 98 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden