Hoppning
9 juli 18:18

Svenskarna som hoppar Falsterbos nationshoppning

FHS 2024Nu är det klart vilka svenskar som ska försvara Sveriges färger i Falsterbos Nations Cup senare i veckan.

Svenskarna som hoppar Falsterbos nationshoppning
Emma Emanuelsson förtroende att starta Nations Cup i Falsterbo Foto: Kim C Lundin

– Det blir ett starkt lag med mycket erfarenhet och några av Sveriges just nu bästa hästar och ryttare. Jag tror mycket på det här laget och tror att de har bra chanser att utmana bland annat fjolårets segrare, Schweiz. Jag är väldigt glad för att få komma till Falsterbo med de här fyra, säger Sveriges förbundskapten i hoppning Henrik Ankarcrona i ett pressmeddelande från Svenska Ridsportförbundet.

Världsettan Henrik von Eckermann med hästen från det svenska guldlaget på EM, Iliana ingår i det svenska laget. Även Wilma Hellström och Cicci BJN från det svenska guldlaget på EM kommer att försvara Sveriges färger i Falsterbo. Övriga två är Emma Emanuelsson/Canbella Blue PS och Amanda Landeblad/For Killy.

Nationshoppningen rids på fredag och dragningen av startnummer görs på torsdag.

Förutom Sverige kommer ytterligare nio nationer till start: Schweiz, Frankrike, Japan, Irland, Holland, Tyskland, USA, Norge och Italien.  

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden