Avelsnyheter
7 november 2021 18:13
Ridsportplus

Svenskfödd hingst såld till Edward Gals stall

FramtidsstjärnaDen svenskfödde hingsten Equestria blev i helgen premiehingst och toppade auktionen efter Hannoveranerförbundets premiering i Verden. Hingsten klubbades för sju miljoner svenska kronor och går till Edward Gals och Hans-Peter Minderhouds arbetsgivare.

Svenskfödd hingst såld till Edward Gals stall
Det är en cool ung hingst, berättar uppfödaren Camilla Törsell. Foto: Christina Beuke

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Den 2-årige hingsten 2M2 Equestria (f-19 e Escamillo-De Niro-Prince Thatch xx) är uppfödd av Camilla Törsell som driver 2M2 Horses utanför Båstad. I helgen utsågs den svenskfödde hingsten till premiehingst vid Hannoveranerförbundets premiering i Verden – och vid den efterföljande auktionen klubbades han för det högsta budet.

Köpare var Glock Horse Performance Center i Nederländerna, där Edward Gal och Hans-Peter Minderhoud är ryttare. Glock Horse Performance Center betalade 700 000 euro, vilket motsvarar cirka sju miljoner svenska kronor, för hingsten. Men Glock har redan bytt namn på honom, nu är hans nya namn Glock’s Energy.
”Vi fick honom!” skriver Glock Horse Performance Center på Instagram – se hela inlägget och en film på hingsten längre ner.

Img_8108
Ansiktet hos en vinnare. Foto: Christina Bauke
Img_8082
Stilstudie. Foto: Christina Bauke
Img_3371
Radarparet Equestria, numera Glock’s Energy, och Andreas Müller. Foto: Christina Beuke

Camilla Törsell berättar att Andreas Müller har haft hand om hingsten sedan han separerades från sin mamma – och att det är en hingst med ett speciellt lynne.
– Han är som en stor nallebjörn. Han föddes på Andreas föräldrars gård där vi har haft en del fölston. Jag har sällan sett ett starkare band mellan häst och människa, han litar blint på Andreas, berättar Camilla Törsell.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden