Hoppning
18 november 10:30

Svensklagen borta från superfinalen

GCT/GCLDet var inte svenskarnas dag när finalbiljetterna till den penningstinna lagfinalen i Global Champions League delades ut i Prag på fredagen. Helt lottlösa blev de dock inte – och på lördag kväll väntar stora prispengar i seriens Super Grand Prix. Hitta länkar för att följa den här.

Svensklagen borta från superfinalen
Mark McAuley och Lady Amaro var ett av få ekipage som satte nollan. Foto: GCT/Stefano Grasso

Kampen om finalbiljetterna till penningstinna GCL Super Cup Final avgjordes inte till svenskarnas fördel i Prag på fredagen. Vare sig H&M-laget Stockholm Hearts eller Scandinavian Vikings tog sig vidare.

Den starka laguppställningen med Lorenzo de Luca/Cappuccino 194, Malin Baryard Johnsson/H&M Indiana och Nicola Philippaerts/Katanga v/h Dingeshof i Stockholm Hearts landade på 12 fel vardera och slutade på en niondeplats av tolv lag. Något bättre var Evelina Tovek/Moeboetoe v/d Roshoeve och Henrik von Eckermann/Glamour Girl som red in på åtta fel vardera medan lagkamraten och dubbla världscupvinnaren Richard Howley/Consulent de Prelet Z slutade på 16 fel, vilket gav en åttondeplats totalt.

Det var inte många ekipage som lyckades sätta nollan på EM-banbyggaren Uliano Vezzanis utmanande 1,60-bana, en av dem som fick in en fullträff var VM-bronsekipaget Maikel van der Vleuten och Beauville Z N.O.P. som ingick i det vinnande laget Madrid in Motion.
– Det är magiskt att få stå här som en del av det vinnande laget. Det var en fantastisk prestation av oss idag. Jag tror att alla kunde se vilken utmanande bana det var, men våra tre hästar var i toppform, sa holländaren till GCTV efter segern.

Lagfinalen rids på söndagen där 6,5 miljoner euro ska fördelas mellan de placerade lagen. Det segrande laget får 2,5 miljoner euro, tvåan 1,5 miljoner, trean en miljon och så vidare nedåt.

Kvalade lag och GCT-mästartiteln

Madrid in Motion
Paris Panthers
St Tropez Pirates
Riesenbeck International
Valkenswaard United
Prague Lions

Svensklagen gick dock inte lottlösa från semifinalen där lagen fick med sig cirka 1,6 miljoner kronor vardera.

Innan lagfinalen väntar först kampen om den individuella mästartiteln i Global Champions Tour. Longines Global Champions Tour Super Grand Prix går över två rundor med start klockan 20.10 på lördagens kväll. 16 ekipage kommer till start varav två svenska. Det är Peder Fredricson som rider Catch Me Not S och Henrik von Eckermann som går för seger med King Edward.

I Super Grand Prix rider ryttarna om 1 250 000 euro, där segraren får 300 000 euro, tvåan 250 000 och trean 200 000 och så vidare nedåt.

Daniel Deusser och Scuderia 1918 Tobago Z tog hem klassen i fjol medan Henrik von Eckermann och King Edward vann 2021.

Arrangörens hemsida
Start- och resultatlistor
GCT-tv sänder live
Expressen sänder live
Discovery+/Eurosport sänder live

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden