Sport
18 april 2019 16:40

Sverige har fått fyra nya A-tränare

A-tränareListan över landets A-tränare har utökats med en kvartett välmeriterade tränare och ridsportprofiler.

Sverige har fått fyra nya A-tränare
Mads Hendeliowitz och Ann-Sofie Oscarsson Hellsing är nya A-tränare. Arkivbilder: Roland Thunholm

Svenska Ridsportförbundet berättar att fyra personer är nya A-tränare:

Gunilla Byström är tränare till många framgångsrika ekipage i dressyr.
Grand Prix-ryttare och har i många år varit med i landslagstruppen. SVT:s expertkommentator. Arbetar med ridskolan hos Enköpings Ridklubb. Döttrarna Angelica och Emma rider båda dressyr på hög nivå.

Kristian von Krusenstierna har ridit mästerskap för Sverige i dressyr, bland annat VM i Aachen 2006.  Driver ridskolan i Ågesta utanför Stockholm, som startades av hans far.  Eleven Lina Dolk har framgångsrikt tävlat vidare hans GP-hästar Biggles 1015 och Languedoc.

Ann-Sofie Oscarsson-Hellsing  har en gedigen utbildning på Ridskolan Strömsholm och är verksam i Skåne. Har tagit fram många ekipage till stora framgångar i hoppning. Slogs redan som junior och young rider om landslagsplats i hoppning.

Mads Hendeliowitz satte personligt rekord i Grand Prix dressyr under OS i Rio 2016. Har många ryttare i träning som är på landslagsnivå som juniorer och young riders, och tävlar internationellt. Mads har sin verksamhet i Bålsta.

Informationen kommer från SvRF.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 114 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden