Fälttävlan
26 juli 2019 06:30

Sverige i NC-ledning efter torsdagens dressyr

Nations Cup fälttävlanDet svenska fälttävlanslaget har levererat starka ritter i dressyren. Sverige leder både lagtävlingen och individuellt genom Therese Viklund.

Sverige i NC-ledning efter torsdagens dressyr
Therese Viklund ligger i ledning i Nations Cup-klassen efter torsdagens dressyr. Arkivbild: Julia Håkansson

Denna vecka är det dags för fjärde omgången av Nations Cup i fälttävlan, som rids i irländska Cappoquin. Efter tre omgångar av Nations Cup ligger Sverige i ledning av ligan, och Viktoria Carlebäck, Johan Lundin, Ludwig Svennerstål och Therese Viklund ska försvara Sveriges färger i lagtävlingen.

49 av de 66 ryttarna red under torsdagen sin dressyr. I ledning ligger Therese Viklund på Viscera med 27,4 straff, Viktoria Carlebäck ligger åtta med Zlatan på 30,7 straff och Ludwig Svennerstål ligger tolva på Belham Mist med 31,5 straff. Sammanfattningsvis bidrar de tre starka svenska insatserna att Sverige ligger i ledning bland de sju av totalt åtta lag som har haft tre ryttare på banan under torsdagen.

Även Sofia Sjöborg startar individuellt i Nations Cup-klassen CCIO4*-S. Hon ligger som bäst på en sjuttonde plats med Targa D på 33,3 straff.

I CCI3*-S där 51 ekipage startat i dressyren ligger Ludwig Svennerstål bäst till bland de svenska ryttarna med 29,2 straff och en sjundeplats med Magnolia.

Start- och resultatlistor
Individuella resultat
Lagresultat
Ställning Nations Cup

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden