Hoppning, Ponny
22 september 2022 16:39
Ridsportplus

Sverige med i toppen i första Nations Cup-rundan

InternationelltUnder torsdagen var det dags för children- och ponnyryttarna att rida sina första Nations Cup-omgångar, något som såg ut att bli en tuff utmaning. Men det svenska childrenlaget höll ihop det och lyckades leverera tre felfria rundor, vilket gör att de nu är klara för söndagens final i Nederländerna. Även ponnyerna får hoppa final, trots en mindre bra dag på jobbet.

Sverige med i toppen i första Nations Cup-rundan
Det svenska childrenlaget slutade på noll fel i första omgången av Nations Cup. Foto: Sofia Bengtsberg

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Sverige har fem childrenryttare på plats för Nations Cup-finalen, där laget idag bestod av Mathilda Hansson/Rubio Monocoat Electric, Wilma Linell/Lowhill I No Dat, Carl-Hugo Westergren/Dagada des Grevis och Nathalie Wennerhorn/Kenneth du Petit Vivier. De tre förstnämnda hoppade felfritt över 1,30-hindren och därmed blev Nathalie Wennerholms fyra fel strykresultat.

– Vi är väldigt nöjda, alla hästar har hoppat mycket bra och ryttarna har varit fokuserade och ridit bra. Banan krävde ridning och var ingen enkel ”komma-igång-bana”, utan man behövde en plan och det var ridning från första till sista hindret, summerar Sofia Bengtsberg, landslagsledare för ponny och children.

Torsdagens runda var en rejäl utmaning, och dessutom ekipagens första start under meetinget.
– Det är tufft att gå rakt in i en laghoppning utan uppvärmningsklass, men vi gjorde en bra plan och det höll, säger Bengtsberg.

Fyra lag slutade på totalt noll fel och blev därmed likaplacerade i dagens klass – förutom Sverige var det Tyskland, Nederländerna och Belgien. I finalen börjar alla sex lag om på noll fel.

Inte ponnylagets dag

Under eftermiddagen var det dags för ponnyernas första lagomgång, även den över 1,30-hinder. Här fanns sju lag anmälda, och det var redan innan start klart att samtliga därmed går till söndagens final – lagen kommer dock att ta med sig felen från dagens omgång.

För svensk del red Ellen Hammarström/Ocean des AS, Victoria Jensen/d’Angelo Der Lenn, Mathilda Hansson/Electra och Willia Ohlinger/Barravalley Shadow, där Willia var ensam om att hoppa felfritt. Laget slutade på totalt tolv fel och en delad femteplats.

För children- och ponnyryttarna väntar nu individuell Grand Prix i morgon fredag, innan det hoppas lagfinal på söndag. Vilka åtta ryttare som rider i de svenska finallagen tas ut efter Grand Prix.

Resultat omgång I Nations Cup children
Resultat omgång I Nations Cup ponny

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 89 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden