Hoppning
5 december 2019 20:17

Sverige mot Danmark i finalen i Baltic cup

FinalI den femte och sista omgången av Baltic cup har Sverige goda chanser att ta hem segern i flera av klasserna, men danskarna har ett stadigt grepp om andra.

Sverige mot Danmark i finalen i Baltic cup
Philip Svitzer och Zabrino tävlade på Friends förra helgen, och rider nu final i Baltic cup. Foto: Roland Thunholm

En bra bit över 100 unga svenska ryttare finns på plats i Helsingborg i helgen, där finalen i årets Baltic Cup avgörs. Och det finns svensk segervittring i ett par av klasserna.

Bland ponnyekipagen i kategori B har Sverige både första- och andraplatsen, genom Nelly Lindgren och Loviza Ardenmark.

För kategori C-ponnyer och children är det danska ryttare som har trumf på hand, och även i kategori D är det danskt i topp, med Wilma Hallberg som bästa svensk på en fjärdeplats inför avgörandet, men bland juniorerna har Philip Svitzer ett gott utgångsläge med sin andraplats så här långt.

− Vi har ett väldigt brett startfält i Baltic Cup och förväntningarna är överlag höga, säger Ulrika Bidegård, landslagsledare för ponny.
− För många är Baltic Cup-tävlingarna den första internationella erfarenheten, och det är en stor och populär tävling. Förutom den individuella cupen avgörs en lagtävling, och det är lärorikt för ryttarna att få rida i lag.

Under helgen gör Ulrika Bidegård sitt sista tävlingsuppdrag som landslagsledare för ponny.
− Det känns både bra och tråkigt. Det har varit roligt jobb, och det har fungerat bra, men det känns också bra att få lämna uppdraget vidare.

Vid årsskiftet tar Henrik Lannér över ansvaret för juniorer och young rider, medan Sofia Bengtsberg blir huvudansvarig för ponny och children.

Dessutom kommer Anna-Clara Pettersson att ansvara för just Baltic Cup och kommer att vara med på de tävlingarna. Hon finns på plats redan denna helg hos Helsingborgs Fältrittklubb.

Startlistor och resultat

Equisport sänder

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden