Dressyr
8 juli 2021 22:03
Ridsportplus

Sverige sexa på YREM – guld till Holland

MästerskapDet svenska young riderlaget låg på bronsplats ända tills sista gruppen startade i spanska Oliva på torsdagen. Till sist blev det en sjätteplats för svenskarna. "Teamkänslan är på topp," säger Cecilia Bergåkra i det svenska YR-laget.

Sverige sexa på YREM – guld till Holland
Cecilia Bergåkra och Izack i det svenska laget. Foto: Sigrid Bergåkra

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Det räckte inte hela vägen till pallen för det svenska laget på EM för unga ryttare.

Hästarna känns jättefina och pigga trots värmen, vi alla tacklar det väldigt bra. Cecilia Bergåkra.

Cecilia Bergåkra och Izack var först ut i den blågula truppen på onsdagen och slutade på 67,941 procent i ett varmt Oliva i Spanien.
– Jag är väldigt nöjd med min talangfulla häst. Det är Izacks första mästerskap och första Young-Rider starten internationellt så det var jättekul att få göra en runda med härlig energi med mycket potential för framtiden, berättar Cecilia Bergåkra om sin ritt där valacken utstrålade energi och vilja.

Ellen Lindén Urnes och Fairy Tale på fick 68,765 procent efter sin start på onsdagen. Då låg Sverige på bronsplats, en placering som höll i sig ända tills de sista lagryttarna gjorde sina program på torsdagens kväll.
– Jag är också väldigt glad för att jag och Ellen kunde göra en så pass bra insats första dagen så att vi legat på bronsplatsen över natten, fortsätter Cecilia Bergåkra.

Ellen Lindén Urnes bästa svensk

Efter torsdagens insatser av Matilda Illerfelt/Bento D med 66,794 procent och Felicia Bermar Vistedt/Breezy A.S. med 68,588 procent slutade Sverige sexa bland de 15 lagen. Ellen Lindén Urnes blev bästa svensk individuellt med en 16:e plats.

Holland tog guld, silvret gick till Tyskland och bronset till Danmark.

Mästerskapet fortsätter med individuellt program under fredag och lördag samt kürfinaler på söndag.
– Hästarna känns jättefina och pigga trots värmen, vi alla tacklar det väldigt bra. Och teamkänslan är på topp, fortsätter Cecilia Bergåkra.

Se en del av Cecilia Bergåkras ritt via hennes Instagramkonto nedan. 

Tidigare på torsdagen avgjordes nationstävlingen för juniorerna där Sverige blev nia.

I Hollands guldlag ingick Quinty Vossers/Hummer, Milou Dees/Fransesco, Thalia Rockx/Golden Dancer de la Fazenda och Marten Luiten/Fynona.

Start- och resultatlistor

FEI TV/ClipMyHorse sänder webb-tv

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden