Hoppning
31 maj 15:30

Sverige tog hem ponnyernas nationshoppning

InternationelltDet var den svenska nationalsången som spelades när ponnyerna hade haft sin nationshoppning i Zuidwolde, Nederländerna, på torsdagen.

Sverige tog hem ponnyernas nationshoppning
Överst på prispallen – det svenska ponnylaget. Foto: Privat

Det svenska laget vann nationshoppningen efter omhoppning mot Storbritannien. De båda lagen hade 8 fel vardera efter de första två omgångarna. I omhoppningen var det bara Sverige som höll nollan medan Storbritannien fick 13 fel.

Det var åtta lag i klassen och det svenska segerlaget bestod av Selma Gustafsson Thelin/Barravalley Shadow, Viggo Bergstrand/Gaoth Mhara Lad, Ellen Hammarström/Ocean des as och Mathilda Hansson/Helga Th.O. De tre sistnämnda utgör svenska A-truppen i hoppning medan Selma Gustafsson Thelin återfinns i B-truppen.

– De gjorde allt väldigt bra. Alla fyra är väldigt jämna och vi gjorde riktigt bra rundor. De var bäst helt enkelt, säger landslagsledare Sofia Bengtsberg till Svenska Ridsportförbundet.

Planen framåt är att det tilltänkta svenska EM-laget ska tävla på GCT-meetinget i Stockholm sista helgen i juni.

På fredagen följde det svenska juniorlaget upp med en femteplats i sin nationshoppning med 14 startande lag. Denna klass vanns av Frankrike med 4 fel. Det svenska laget slutade på 12 fel efter två rundor och bestod av Svea Tegnestedt/Jackal, Ebba Danielsson/Nikita Vd Vosberg, Liam Nilsson/Ulla Bella Hastak och Linn Arvidsson/Glenmorangie.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden