Sverige
13 mars 17:07

SvRF polisanmäler elitryttaren

Misstanke om brottSvenska Ridsportförbundet väljer nu att polisanmäla den elitryttare som är anklagad för att ha betett sig illa både mot sina hästar men även mot sin personal.

SvRF polisanmäler elitryttaren
Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Istock

Vi har det senaste dygnet varit i kontakt med ett flertal personer som har erfarenhet av ryttaren. Det de berättar för oss gör att vi inte kan utesluta brott i hanteringen av hästar och det gör att vi väljer att polisanmäla. Vid misstanke om brott är det alltid viktigt att låta polisen utreda, säger Johan Fyrberg, generalsekreterare för Svenska Ridsportförbundet.

Det var under måndagen som Aftonbladet publicerade anonyma vittnesmål om ryttaren. Under tisdagen beslutade Svenska Ridsportförbundet om en paus från all landslagsrelaterad verksamhet, samtidigt som arbetet att få klarhet i frågan pågick. Från och med onsdagen den 13 mars sanktionerar Svenska Ridsportförbundet inte heller internationellt tävlande för ryttaren, vilket innebär att ryttaren tills vidare inte kan tävla internationellt.

Vår sport ska präglas av glädje och kärlek till hästarna. Därför är vi många i ridsportsverige som idag är oerhört ledsna, arga och frustrerade av de berättelser och bilder vi fått ta del av. Det är ingenting som hör hemma i ridsporten, säger Johan Fyrberg.

Källa: Svenska Ridsportförbundet

Ridsport har sedan i måndags, utan respons, sökt elitryttaren för en kommentar till uppgifterna som framkommit i Aftonbladets granskning.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden