Hoppning
4 augusti 2020 21:00
Ridsportplus

SvRF uttrycker besvikelse efter Baltic Cup

Reprimand”Vi är besvikna när ryttare på plats valt att gå förbi vårt beslut och anmält lag på plats.” Det skriver ledningen för ungdomshoppning efter förra veckans Baltic Cup i Danmark. Orsaken är att ryttare och föräldrar på plats valde att delta i lagtävlingen, mot Svenska Ridsportförbundets uttryckliga vilja.

SvRF uttrycker besvikelse efter Baltic Cup
Alla startande i Baltic cup i förra veckan gjorde inte som Svenska Ridsportförbundet ville. Foto: Istock

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  I söndags avslutades Baltic Cup i Danmark, där ponnyryttare och ungdomsryttare från de nordiska länderna tävlar mot varandra.

  Den svenska landslagsledningen i ungdomshoppning hade i god tid meddelat att det inte skulle bli fråga om något lagdeltagande, av flera skäl, bland annat osäkerheten kring resor från Sverige till Danmark, och det faktum att landslagsledningen har ålagts att vara mycket restriktiva med sitt resande.

  − Detta har vi informerat om i flera sammanhang, så alla bör ha känt till det, och det har heller inte varit någon som ifrågasatte det, säger Anna-Clara Pettersson, landslagsledare i ungdomshoppning med huvudansvar för Baltic Cup.

  ”En spontan grej”

  Ändå framgår det av resultatlistorna att svenska lag kom till start. En person på plats berättade för Ridsport att lagdeltagandet var en spontan grej, efter att svenskarna fick en förfrågan av danskarna om att sätta ihop ett lag, så att danskarna kunde få lite motstånd, eftersom varken Norge eller Finland kom till start med några ekipage.

  Anna-Clara Pettersson blev också uppmärksammad på att lag hade kommit till start.
  − Problemet med att det bildas lag spontant på plats är att de som valde att avstå tävlingen kan känna sig besvikna, säger Anna-Clara Pettersson, som förvissade sig om att den spontana laguttagningen inte hade orsakat några störningar bland de svenska ryttarna.
  − Jag pratade med flera av föräldrarna, och de sade att allt var lugnt.

  Inga efterräkningar

  Ungdomarnas landslagsledning har uttryckt sin besvikelse över att ryttarna på plats i Fredensborg valde att gå förbi förbundets beslut och anmäla lag på plats.

  Det blir dock inga efterräkningar för de ryttare som deltog i lagen.

  Ett par av föräldrarna till ryttarna i Danmark har skrivit ett brev till Svenska Ridsportförbundets förbundsstyrelse där de förklarar sin syn på saken. Ridsport har varit i kontakt med en av föräldrarna, som väljer att inte kommentera saken utåt.

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 102 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden