Avelsnyheter
14 september 06:20

SWB bjuder in till avelskonferens

KunskapsboostHar alla topphästar ett bra möderne? Vad är en bra ridbarhet? Det och mycket mer får du svar på när SWB bjuder in till avelskonferens.

SWB bjuder in till avelskonferens
SWB bjuder in till en faktaspäckad diskussionshelg. Foto: Roland Thunholm

”Att SWB-hästar kan ta VM-guld är nyligen bevisat! Men hur gör vi för att rida på vågen och vässa vår avel ytterligare ett snäpp och nå fler medaljer och samtidigt verka för att SWB-hästen ska vara det självklara valet för alla?” Så lyder upptakten när SWB tillsammans med Avelsföreningen för Svensk Travsport (ASVT) bjuder in till en helg i avelns och sportens tecken den 29-30 oktober i Stockholm.

Första dagen är det fokus på SWB-hästen under ledning av Jan-Ove Olsson, SWB-domare, dressyrdomare, tränare, lagledare vid UVM i dressyr och vice ordförande i avelsvärderingsnämnden. På programmet står bland annat trendspaning, hållbar uppfödning och attraktiva verksamhetshästar. Det bjuds också in till grenspecifika rum med gruppövningar kring ämnen som ridbarhet, specialprogram och aveln om tio år.

Andra dagen är temat: ”Hur du föder upp en vinnare!” Här blir det paneldebatt med Eva Gudmundsson, Tobias Hansson och andra tungviktare inom aveln. Bland diskussionsämnena återfinns kvarka, gentestning, embryotransfer och inavel.

Se hela programmet och läs mer om avelskonferensen – länk till SWB

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden