Hoppning
12 oktober 2021 15:45

SWB-häst till ännu en världsryttare

FramtidslöfteÄnnu en svensk häst far nu över Atlanten för att matchas mot större uppgifter. Det är en av förra årets högst bedömda unghästar som får flerfaldiga mästerskapsmedaljören Eric Lamaze i sadeln.

SWB-häst till ännu en världsryttare
Fabulous Wildheart med Björn Svensson i sadeln. Foto: Kim C Lundin

Nyligen såldes den godkände SWB-hingsten Baloé Hp (SWB hingst f 2014 e Balou du Rouet-Clearway, uppf/äg Malin Carlsson, Hipparion HB) till USA, där den ska ridas av ingen mindre än Beezie Madden. Nu flyger ännu en SWB-häst över Atlanten för att ridas av en stjärnryttare – och det är den 4-årige Heartbeat-sonen Fabulous Wildheart (SWB hingst f-17 e Heartbeat-Lucky Light) som får kanadensaren Eric Lamaze i sadeln.

Den glada nyheten förmedlas av Unghästverkstaden på Instagram. Se hela inlägget här under ihop med en film på den välhoppande unghästen som lystrar till smeknamnet ”Fabbe”. ”Lycka till i resten av livet Fabbe. Fortsätt vara som du är, då får du vänner vart du än kommer”, står det att läsa.

Hopptalang till mästerskapsmedaljör

SWB-valacken är uppfödd av Linda och Staffan Larsell och har ägts av Annette och Pether Carlsson. Unghästverkstadens Björn Svensson är den som har ridit hästen och det var också han som visade den på unghästtestet i Smedstad förra våren. Fabulous Wildheart blev då högst bedömd med bland annat 8,5 för galoppen och 9,5 dubbelt upp i hoppbetyg. Totalt blev resultatet 51,5 poäng med hoppdiplom och championatskval.

Pether Carlsson visste att Fabulous Wildheart var bra, men blev ändå lite överraskad över att det gick så pass bra.
– Han är fin och trevlig att ha att göra med och hoppar bra, men det var lite mer än jag trodde, sa Pether Carlsson till Ridsport efter unghästtestet.

Eric Lamaze har haft stora mästerskapsframgångar i många år och många minns säkert hans fantastiska häst Hickstead, som han bland annat tog OS-guld med och som senare dog väldigt dramatiskt efter en tävlingsrunda i Italien. Ryttaren själv har under en längre tid kämpat för att bli frisk efter att ha drabbats av en hjärntumör, och med hänsyn till de ökade hälsoriskerna valde han att inte åka till OS i Tokyo.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Björn Svensson (@unghastverkstaden)

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden