Avelsnyheter
11 januari 2019 06:00

SWB och Flyinge värd för internationell workshop

WorkshopOm tio dagar välkomnar SWB och Flyinge gäster från 16 länder till en internationell workshop. Linjär beskrivning med fokus på den praktiska bedömningen är ämnet för tvådagars-workshopen.

SWB och Flyinge värd för internationell workshop
Flyinge är platsen för workshopen. Foto: Fredrik Jonsving

SWB i samarbete med Flyinge är den 22–23 januari värd för en årlig internationell workshop i linjär beskrivning. SWB berättar på sin site att de har valt att lägga fokus på den praktiska bedömningen av hästar.

SWB har ”uppmanat de inbjudna länderna att skicka både domare och forskare för att man tillsammans skall kunna diskutera hur man praktisk beskriver hästarna, vilka egenskaper de olika länderna prioriterar i sitt avelsarbete, hur man fortbildar sina domare inom linjär beskrivning, hur man använder resultaten, vilken eventuell forskning som bedrivs inom landets linjära beskrivning samt vilka möjligheter vi har till samarbete över landsgränserna”.

Emma Thorén Hellsten och Elisabeth Olsson från SWB ansvarar för workshopen tillsammans med Kathrin Stock, representant för Interstallion/European Federation for Animal Science. SWB-domarna Christina Olsson, Mikael Nolin och Jan-Ove Olsson är moderatorer vid de praktiska momenten exteriör, gångarter och löshoppning samt hoppning under ryttare.

Ridsport
Christina Olsson och Mikael Nolin håller, tillsammans med Jan-Ove Olsson, i de praktiska momenten under workshopen. Foto: Roland Thunholm

Många deltagare

Runt 55 deltagare från 16 länder väntas till Flyinge.
”Otroligt roligt att vi fått så många deltagare till workshopen. Det visar verkligen att det finns ett stort intresse av att gemensamt diskutera hur vi beskriver våra ridhästar samt en vilja av att lära av varandra och hitta nya samarbetsmöjligheter.

Det glädjer oss att vi har fått förtroendet att anordna årets workshop och att så många uppskattar att vi i år valt att lägga större fokus vid de praktiska momenten än vid tidigare workshops”, säger Elisabeth Olsson, utbildningsansvarig på SWB, i ett pressmeddelande.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden