Avelsnyheter
20 februari 2018 20:27

SWB Trophy: Conde Nord ordnade seger

Uppdaterad UnghästklassFörsta häst till start i gångartsklasserna på SWB Trophy i Scandinavium tog också hem segern. Godkände hingsten Conde Nord ledde från start till mål.

SWB Trophy: Conde Nord ordnade seger
Conde Nord med Jacob Nørby Sørensen Foto: Roland Thunholm

SWB Trophy för 5-åriga gångartshästar döms i år av en trio bestående av britten Peter Storr, Wiveca Schenholm och Jan-Ove Olsson. Peter Storr skötte kommentarerna, visserligen på engelska, men klart svenskt influerade. Det innebär att det gavs mycket önskemål om vad domarna gärna velat se men inte såg i det program för 4-åriga hästar som hästarna visades upp i.

Peter Storr
Brittiske domaren Peter Storr ringer in det första ekipaget med svenska domaren Wiveca Schenholm till höger. Foto: Kim C Lundin

Beridaren från Gunnarlunda Jacob Nörby Sörensen fyllde dagen till ära år och red godkände hingsten Conde Nord (DWB f -13 e Charmeur- Hohenstein, uppf Vibeke Björn Rasmussen , äg Bjarke Laustsen) som skötte sig med den äran i den nya miljön. Han är ganska van efter framgång i både Falsterbo och på Breeders.
Omdöme: Galoppen är hans allra bästa gångart just nu, fin potential för framtiden. Totalt 80,4 procent.

180220_conde_nord_rt_a74q0217
Conde Nord med Jacob Nørby Sørensen Foto: Roland Thunholm

Beridaren på Lynga Gård och Hannell Dressage Johan SvenssonAmsór THE (SWB f -13 e Ampere- Kaliber, uppf Åsa Theorin, äg Hannell Dressage Stable AB) fick en hel del lovord för sin ridning.
Omdöme: Välriden häst som reds trevligt, lite fel här och där men inget allvarligt för en häst i den här åldern. Vi saknar lite uppförsbacke i traven och hade velat se mer övertramp i skritten, kanske lite spänning kröp in.

Amsor The
Amsor THE och Johan Svensson Foto: Kim C Lundin

Michelle Nilsson med den store och valpige Darin (SWB f -13 e Dalwhinnie-Schwadroneur, uppf / äg Annica Wahlman), en av Charlotte Dujardins favoriter i höstas, har övervintrat väl.
Omdöme: En väldigt attraktiv häst med tre bra gångarter där skritten är fantastisk. Traven var lite svag i längningarna men balansen var bra och kommer att bli bättre i framtiden. Galoppen var lite på samma sätt.

Darin
Darin med Michelle Nilsson Foto: Kim C Lundin

Rebecka Knutsson red Zinnia (SWB f -13 e Blue Hors Zack- Damino SD, uppf  Håkan Bengtsson, äg Marie Knutsson) som har fyllt ut på ett positivt sätt och fått både mer muskler och hull över vintern.
Omdöme: En väldigt intressant häst, elastisk och energisk trav som får en nia. I skritten kunde hon vara mer avslappnad men i galoppen spänner hon sin rygg så mycket att det idag ger låg poäng. I framtiden när hon slappnar av mer kan det bli bättre.

Zinnia
Zinnia med Rebecka Knutsson Foto: Kim C Lundin

Johanna Pettersson med den store Zitat (SWB f -13 e Zaladin MI- Blue Hors Don Romantic, uppf  Jeanette Joelsson o Per Jansson, äg BCap Dressage AB) har övervintrat väl och gör sitt jobb fint.
Omdöme: En underbar häst med fin uppförsbacke, det bästa var skritten med fint övertramp och genom kroppen. Fantastiskt fint uppförande och bra ridbarhet. Tredje plats totalt

180220_johanna _pettersson_zitat__rt_a74q0131
Zitat med Johanna Pettersson Foto: Roland Thunholm

Cecilia Kristoffersen med vinnaren från Breeders Trophy valacken Skywalker (SWB f -13 e Zuidenwind- Bernstein, uppf/äg Mosslunda Dressyrstall ) visade upp sig till synes utan spänning i den stora arenan.
Omdöme: En väluppfostrad, elastisk och samarbetsvillig häst. Vi hade velat se mer bakbensaktivitet i traven, galoppen var välbalanserad. Han höll dock sin bakdel till höger under större delen av programmet och det gör att vi ger honom bara 7 i ridbarhet.

Skywalker
Skywalker och Cilla Kristoffersen Foto: Kim C Lundin

Madelene Engelke värmer upp sin hingst Shizeido GJ (SWB f -13 e Sezuan- Danzas, uppf Gustaf Johansson, äg Madelene Engelke) med en start i SWB Trophy inför hans huvudnummer i Sverige nästa vecka, bruksprovet. Till vardags är de boende i Tyskland.
Omdöme: En väldigt attraktiv häst med härlig skritt, traven har fin rytm och takt så tycker vi att han kunde trycka på mer. Galoppen är ganska bra med uppförsbacke. Andra plats totalt.

Shizeido Gj
Shizeido Gj och Madeleine Engelke Foto: Kim C Lundin

Resultat

Conde Nord
Segrande DWB-registrerade godkände hingsten Conde Nord. Foto: Kim C Lundin
Conde Nord
Segrande DWB-registrerade godkände hingsten Conde Nord. Foto: Kim C Lundin
Darin
Den store gröngölingen tyckte det var lite ensamt i hallen, Darin med Michelle Nilsson Foto: Kim C Lundin

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 107 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-