Avelsnyheter
20 februari 2018 19:07

SWB Trophy: Hearta Beata snabbast

Uppdaterad UnghästklassDet var som att få en inblick i resten av veckan när de blivande stjärnorna tog för sig inne på banan i Scandinavium. 6-åriga Hearta Beata följde sin vana från Breeders TRophy och tog segern på en hundradels marginal.

SWB Trophy: Hearta Beata snabbast
MAtilda Pettersson och Hearta Beata Foto: Roland Thunholm

De nyblivna 6-åringarna gick en bana på 10-hinder med tolv språng signerad Peter Lundström och Marie Alfredsson. Det reds till en början lite fortare än vad de unga talangerna kanske var redo för, några kämpade med miljöspänning och fick dåliga språng. Av de femton startande gick sex vidare till omhoppning över åtta hinder luftigt placerade. Det använde sig flera av de

Först ut i omhoppningen var Matilda Pettersson och Herta Beata (SWB f -12 e Heartbeat- Maraton, uppf Lena och Veine Andersson, äg HB Stall A:son ) som nollade och tog en del djärva svängar med tiden 37,41.

Hearta Beata
Segrande Hearta Beata med Matilda Pettersson Foto: Kim C Lundin

Amanda Ericsson med ECS Chacco Blue Jr (SWB f -12 e Chacco Blue-Radiator, uppf Elise Fredriksson, Carl-Walter Fox, äg Jeff Bork) gjorde sitt bästa för att följa upp tid och resultat men rev två hinder i processen.

Ecs Chacco Blue Jr
Ecs Chacco Blue Jr med Amanda Ericsson Foto: Kim C Lundin

Efter att ha tagit riktigt stora språng i grundomgången var det dags för Josefina NordlundMecci H (F. 4) (SWB f -12 e Cohiba- Cortez, uppf Johanna Sandström, äg Josefina Nordlund) att försöka få upp tempot. Det gick delvis, Mecci kan i varje fall hoppa högt högt, totalt 41,59 sekunder och felfritt.

Mecci H (f.4)
Mecci H (F.4) och Josefina Nordlund Foto: Kim C Lundin

Robin Ingvarsson med Luxor (SWB) f -12 e Lux Z- Contendro, uppf Nygårdens stuteri och veterinärpraktik HB, äg Måsel AB) hade siktet inställt på seger och tog flera snabba svängar. Det hjälpte inte med nio hundradelar tillgodo behöll Matilda Pettersson ledningen.

Luxor
Robin Ingvarsson och Luxor Foto: Kim C Lundin

Sofie Svensson och Sid (SWB f -12 e Cardento- Quidam de Revel, uppf / äg Stuteri Arch) såg ut att ta det lugnt men det var en verklig stilrunda och tiden inte så mycket efter med 38,40 sekunder.

Sid
Sid med Sofie Svensson, med marginal i sprången. Foto: Kim C Lundin

Sist ut var erkänt blixtsnabbe Joel Andersson på Thelma Hästak (SWB f -12 e Heartbeat- Comes van de Heffinck, uppf /äg Hästak AB ) med ett hjärta av guld. Det knackade här och där och det såg ut att kunna bli seger men nej, en hundradel på fel sida om gränsen, totalt 37,41 sekunder.

Thelma Hästak
Thelma Hästak och Joel Andersson Foto: Kim C Lundin

180220_matilda_pettersson_hearta_beata_rt_a74q0155

 

Matilda Pettersson var riktigt glad för sin seger med sin egen Hearta Beata.
– Det kändes som om vi var lite långsamma, det blev en del bra svängar men sen fick hon lösa två saker själv, tur att hon ställer upp, alltid.
– Den här helgen den började riktigt bra, ja det var en bra start på hela veckan faktiskt, sa Matilda Pettersson som rider flera hästar under GHS.

Resultat 

Mecci H (f.4)
Mecci H (F.4) och Josefina Nordlund i ett språng som kanske blev annorlunda än tänkt. Foto: Kim C Lundin
Thyra Hästak
Thyra Hästak och Joel Andersson, som fick både inleda och avsluta klassen Foto: Kim C Lundin
Berlinetta
Matilda Thunholm och Berlinetta som inte var helt tillfreds i Scandinavium. Foto: Kim C Lundin
Sid
Sid med Sofie Svensson, med marginal i sprången. Foto: Kim C Lundin
China Con Kannan F
En gång såld på elitfölauktionen, China Con Kannan F, riden av Elin Sjögren. Foto: Kim C Lundin

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 114 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden