Avelsnyheter
2 september 2020 16:58

SWB:s inspektionsturné flyttar till nätet

CoronapandeminI år gör SWB ingen inspektionsresa till dotterföreningen Swedish Warmblood Association of North America, SWANA. I stället görs inspektionen av medlemmarnas hästar digitalt. "Jag har prövat och tycker det fungerar bra," säger domaren Jan-Ove Olsson.

SWB:s inspektionsturné flyttar till nätet
Någon filmar hästarna som ska bedömas på andra sidan Atlanten, medan Jan-Ove Olsson kan sitta framför sin dator hemma i Sverige och döma. Foto: SWANA/Hillevi Brasch

SWB:s inspektionsresor till USA och Kanada har en lång tradition. Två SWB-domare brukar åka dit några veckor varje år i september som en service till medlemmarna i dotterföreningen Swedish Warmblood Association of North America, SWANA.

Det är bra ljudkvalitet, bra kommunikation och jag kan välja var personen som filmar ska vara i förhållande till hästarna. Jan-Ove Olsson.

Men på grund av pandemin blir det ingen inspektionsresa i år. I stället sitter domarna Jan-Ove Olsson och Christina Olsson framför sina datorer och bedömer hästarna utifrån vad de ser digitalt – allt via appen Ridesum.

– Jag har prövat och tycker det fungerar bra, säger Jan-Ove Olsson som har testat appen i Sverige.

”Bra ljudkvalitet”

Genom appen filmas den eller de hästar som ska bedömas, och domarna kan titta på filmen via sin dator.
– Det är bra ljudkvalitet, bra kommunikation och jag kan välja var personen som filmar ska vara i förhållande till hästarna, säger Jan-Ove Olsson.

– Det är ju också viktigt att vi kan säkerställa hästarnas identitet, fortsätter han.

Den här möjligheten erbjuds främst sto och föl, men även några andra grupper kan bli aktuella.

Mer information

Annelie Frank/Lena Sellman

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden