Världen
11 augusti 2017 16:25

Tårfyllt när Casall flyttade från RGB

Det blev ett känslosamt avsked när Rolf-Görans Bengtssons mästerskapshäst Casall Ask flyttade från honom till holsteinerförbundets stuteri i Elmshorn tidigare i veckan.

Tårfyllt när Casall flyttade från RGB
Celia Rijntes har varit Casalls skötare under många år och för henne blev det ett sorgligt avsked när hingsten lämnade Bengtssons stall. Arkivbild. Roland Thunholm

18-årige Casall (HOLST hingst f 1999 e Caretino-Lavall II, uppf Wilfried Thomann) har nu flyttat från Rolf-Göran Bengtsson som har ridit och tävlat hingsten i elva år. Casall bor numera ett hingststall i tyska Elmshorn, hos sin ägare tyska holsteinerförbundet. 

Det har varit klart sedan länge att den framgångsrike hingsten skulle lämna tävlingsbanorna och ägna sig åt avel på heltid, men det var ändå en känslosam dag hemma hos Bengtsson i norra tyska när hingsten åkte därifrån. Holsteinerförbundet berättar på sin webbplats att en och annan tår fälldes hos dem i teamet runt Casall. ”Det var inget enkelt farväl,” skriver förbundet. 

Casall ska dock ha funnit sig väl tillrätta i sitt nya hem och en bild där han står i en stor, halmfylld box finns på holsteinerförbundets webbplats. Där står det också att kommer att ridas av Philipp Schröder dagligen. 

Bildspel på hingstens karriär. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden