Sportnytt
13 november 2020 06:25

Tävlingar ställs in i fyra län – drabbar Strömsholm

UppdateradPå torsdagen kom besked om att nya, skärpta restriktioner införs i Dalarnas, Gotlands, Värmlands och Västmanlands län, vilket innebär att alla tävlingar ställs in. Arrangören bakom Lövsta Future Challenge, vars final skulle ridits på Strömsholm sista helgen i november, meddelar att finalen flyttas.

Tävlingar ställs in i fyra län – drabbar Strömsholm
Det är ännu oklart om finalen i Lövsta Future Challenge och Sweden International Ponny Kür kommer att kunna genomföras. Arkivbild: Roland Thunholm

Folkhälsomyndigheten gick på torsdagen ut med lokala allmänna råd i fyra län – Dalarna, Gotland, Värmland och Västmanland – och Ridsportförbundets förbundsstyrelse tog under eftermiddagen beslut om ställa in alla tävlingar i de fyra länen fram till den 10 december. I Dalarna, Värmland och Västmanland anser Folkhälsomyndigheten även att man bör avstå från onödiga resor.

Detta drabbar tävlingarna på Strömsholm sista helgen i november, då finalen i Lövsta Future Challenge (LFC) och Sweden International Ponny Kür skulle ha ridits. Kristina Berggren, projektledare för LFC, säger till Ridsport att man nu tittar på alternativ.

Först handlade det om möjligheten att göra ett undantag för finalerna liknande det man gjorde för SM-helgerna. Men under under fredagen kom besked om att finalen av Lövsta Future Challenge Dressage flyttas fram till början av 2021.

– Även om det såklart är tungt att än en gång behöva skjuta vår efterlängtade final på framtiden så är det ändå nu viktigt att vi alla hjälps åt för att förhindra ökad smittspridning. Vi satsar på att istället kunna ses för en rafflande final under slutet av januari på Strömsholm, men vi återkommer med mer information, berättar Kristina Berggren.

Ridsport har även sökt Ridsportförbundet för en kommentar angående ponnyküren och en eventuell flytt av finalen. Förbundet har bett att få återkomma. 

Folkhälsomyndighetens lokala allmänna råd

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden