Sport
29 december 2018 10:07

Tävlingsplatsen klar för ridsport-OS 2020

OSJapanese Racing Association lånar ut sin Equestrian Park till nästa OS och därmed blir det andra gången i historien som ryttare gör upp om OS-medaljer på platsen.

Tävlingsplatsen klar för ridsport-OS 2020
Tokyo är värd för OS år 2020. Foto: Istock

I dagarna stod det klart att att Japanese Racing Associations Equestrian Park i Tokyo kommer att vara platsen för ridsportgrenarna under OS och Paralympics 2020 i den japanska huvudstaden. Tävlingsplatsen byggdes 1940 och vid OS 1964 avgjordes ridsportgrenar på arenan.

OS i Tokyo invigs den 24 juli 2020 och avslutas den 9 augusti. Som schemat ser ut just nu kommer dressyren att inleda den 25 juli. När dressyrmedaljerna är utdelade tar  fälttävlan tar vid den 31 juli och slutligen är det dags för hoppryttarna, som sätter igång den 4 augusti.

Den 180 000 kvadratmeter stora tävlingsplatsen JRA:s Equestrian Park håller nu stängt för renovering inför OS. Arenan lånas ut gratis av Japanese Racing Association, som har skrivit på som ”official contributor” till de olympiska spelen och även kommer att bekosta renoveringarna inför OS.
”JRA kommer att renovera och underhålla Equestrian Park, platsen för hästevenemang på Tokyo-OS, och ge ekonomiskt stöd till byggnationer som utförs”, säger Tokyo 2020:s ordförande Yoshiro Mori till Inside the Games.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 111 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-