Fälttävlan
15 augusti 2021 14:49
Ridsportplus

Terrängen lyfte Sverige till prispallen i Nations Cup

InternationelltDet svenska laget höll ihop det när helgens omgång av Nations Cup i franska Le Pin au Haras avgjordes med terräng på söndagen. "Det kändes enkelt," säger Frida Andersén som var bäst i det tredjeplacerade svenska laget och blev placerad individuellt.

Terrängen lyfte Sverige till prispallen i Nations Cup
Svenska laget med Frida Andersén, Sofia Sjöborg, Hanna Berg och Christoffer Forsberg. Längst till höger förbundskapten Fredrik Bergendorff. Foto: Pontus Hugosson

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Helgens omgång av Nations Cup avslutades på söndagen med en kuperad terräng i ett stekhett Frankrike.

Det finns mycket att mer att ta av. Frida Andersén.

Sverige låg fyra av de sex lagen efter dressyr och hoppning, men kunde avancera en placering efter terrängen.

– Terrängen var otroligt vacker men vi förstod att tiden skulle bli ganska avgörande. Det var lite snirkligt med några svängar på spetsar och smalhinder där man som ryttare var tvungen att bestämma sig för hur djärv man ville vara, säger Frida Andersén som var bäst i det svenska laget tillsammans med Box Leo (SWB val f 2010 e Jaguar Mail-Quite Easy uppf/äg Therese Örup).

– Det kändes enkelt, jag tog det lite försiktigt i mitten på banan, jag ville inte pusha fullt ut, säger Frida Andersén som gick i mål med endast 0,4 straff för tiden.

Ville vara felfri

– Det är inte hela världen, men visst ville jag vara felfri.
– Jag är jättenöjd med hoppningen även om jag fick 0,8 straff för tiden, det hade jag säkert kunnat kapa om jag ridit senare i startfältet och haft något att gå på. Dressyren var helt okej, men det är vår svaga punkt, säger Frida Andersén som startade först av alla.

Hennes mål med Box Leo i år är att rida lång fyrstjärnig, och då behövs ett kval i lång trestjärnig klass som hon planerar att lösa i polska Sopot.
– Det finns mycket att mer att ta av, säger hon.

Det blev en tolfte placering individuellt för Box Leo.

”Bra stämning”

Sverige tog hand om tredjeplatsen i lagtävlingen. Förutom Frida Andersén ingick Sofia Sjöborg/Bryjamolga VH Marienshof F, Christoffer Forsberg/Con Classic 2 och Hanna Berg/Quite Survivor i det svenska laget.

– Vi ha haft det väldigt bra med bra stämning i laget. Och det var toppen med en pallplats, att vi kunde hålla i hop det, säger Frida Andersén som är positiv till formatet med terrängen sist.

Frankrike vann Nations Cup närmast före Holland.

Resultat

Mer information om Nations Cup 2021

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden