Världen
24 mars 2021 09:47

Terrorattacken tog hennes ben – nu siktar hon mot Paralympics i Tokyo

Stark historiaAmerikanska Beatrice De Lavalette tvingades amputera båda benen efter terrorattacken på Bryssels flygplats för fem år sedan. Nu siktar hon mot Paralympics i Tokyo. I ett SVT-klipp berättar hon om den tuffa resan – se det här.

Terrorattacken tog hennes ben – nu siktar hon mot Paralympics i Tokyo
Beat Foto: Skärmdump SVT

Det var den 22 mars 2016 som en bomb exploderade på Bryssels flygplats. Dressyrryttaren Beatrice De Lavalette skadades så allvarligt i terrorattacken att hon tvingades amputera båda benen. Men redan fem månader efter terrorattacken var den idag 22-åriga amerikanskan tillbaka i sadeln igen – och ett år efter amputationen red hon sin första paradressyrtävling.

Nu är målet att rida Paralympics i Tokyo augusti. I ett klipp från SVT Sport berättar Beatrice De Lavalette, som delvis är uppvuxen i Frankrike, om den tuffa resan och hur hon fortfarande bearbetar det som hände. Se klippet här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden