Världen
29 juni 2019 07:42

Tidigare FEI-ordförande uppges ha flytt – söker asyl i Tyskland

FlyktPrinsessan Haya bint Al Hussein, som var FEI:s ordförande i åtta år och har ridit ett OS, uppges ha flytt från Förenade Arabemiraten till Tyskland tillsammans med sina två barn.

Tidigare FEI-ordförande uppges ha flytt – söker asyl i Tyskland
Prinsessan Haya. Arkivbild: Roland Thunholm

Flera internationella medier berättar om prinsessan Haya bint Al Husseins flykt.

Enligt Emirates Leakes ska prinsessan ha flytt till Tyskland med hjälp av en diplomat. Hon ska vilja skiljas från sin man, shejk Mohammed bin Rashid, vice president och premiärmininister i Förenade Arabermiraten.

Prinsessan Haya bint Al Hussein ska ha tagit sina två barn, sju och elva år, med sig.

Brittiska The Sun skriver att prinsessan ska ha flytt för att hon var rädd för sin egen säkerhet och hon ska inte ha setts till offentligt sedan i februar. Enligt The Sun ska det här ha orsakat en diplomatisk kris mellan Tyskland och Förenade Arabemiraten då shejken ska ha krävt att hans hustru lämnas ut.

Det finns också mediauppgifter om att prinsessan ska ha sökt sig London.

Prinsessan Haya bint Al Hussein var president för Internationella Ridsportförbundet, FEI, 2006–2014 och har representerat sitt ursprungliga hemland Jordanien i internationella i hoppning, bland annat i OS 2000. Hennes make tävlar distansritt internationellt.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden