Avelsnyheter
28 juli 2019 12:27

Tidigare mästarhingst död

DödsfallDen senaste tiden har två avelshingstar som användes i SWB-avel dött. Den ene hade ett VM-guld på meritlistan och den andre hade representerat Sverige på UVM.

Tidigare mästarhingst död
Philippe Le Jeune och Vigo D«Arsouilles vid VM i Kentucky 2010. Arkivbild: Roland Thunholm

Det är Stal de Muze i Belgien som på sin webbplats berättar att deras stjärna, hopphingsten Vigo de Arsouilles (BWP e Nabab de Reve-Fleuri du Manoir, uppf Viane Didier), är död. Fuxhingsten var godkänd för avel i SF, SBS, BWP, KWPN, SWB, HOLST och OLD.

Han hade flera framgångsrika avkommor, bland annat Vagabond de la Pomme som gått internationella mästerskap med Frankrikes Penelope Leprevost.

Vigo de Arsouilles var en framgångsrik tävlingshäst själv. Höjdpunkten i hans karriär var individuella VM-guldet och lagbronset i Kentucky 2010 tillsammans med Belgiens Philippe Le Jeune.

Vigo de Arsouilles blev 21 år gammal.

Den andra nyligen döda avelshingsten är Frans Andreo II (SWB e Sandreo-Weltmeyer, uppf/äg Malin Isaksson). Det är ägaren som berättar om dressyrhingstens död på sociala medier.

Frans Andreo II har bland annat gått unghäst-VM med Mads Hendeliowitz och har 16 registrerade SWB-avkommor enligt blup.se. Han blev tio år gammal.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden