Dressyr
1 december 2013 17:39

Tinne leder världscupen

Femtonde gången i Globen och andra gången på två år som segrare med Don Auriello. Tinne Vilhelmson Silfvén har ett fint facit från Globen att ta med sig och 20 fräscha världscup-poäng.

Tinne leder världscupen
De har en viss rutin på ärevarv i Globen men det här var det sista. BILDBYRÅN STR

Edward Gal och Hans Peter Minderhoud var lika nöjda med sina resultat från helgen i norr. Med tanke på att båda satte nya rekord procentmässigt med respektive häst och bärgade poäng var den två dagar långa resan för hästarna värd besväret.

Tinne går upp i ledningen på världscuptabellen med 54 poäng och det är användbart inför finalen i Lyon 17-21 april. Nu blir det vila för Don Auriello innan avfärd till Florida i andra hälften av december.
– Han får gå skrittpromenader i skogen och gå i hagen, han är väldigt mycket vanlig häst inom rimliga gränser, berättar Tinne.
– Efter en ritt som igår, så otroligt bra, så får jag känslan att jag kan rida på lite mer inne på arenan. Det är en härlig känsla och han svarar bara bättre och bättre. Jag kände knappt det första snubblet men när han trampade fel i galoppslutan så kändes det som att han kunde slagit på sig. En häst som har så stora rörelser som Anton blir lätt lite osäker när det blir fel. Sista taktfelet i ökningen var bara ett feltramp, inget att bekymra sig för. Allt som allt är det en riktigt bra ritt.

Edward Gal var mycket mer nöjd med Glock’s Voice idag.
– Idag var han mer fokuserad på mig och jag kunde rida lite mer, då blir det gärna lite bättre. Det var premiär på det nya kürprogrammet och det är alltid svårt att fokusera på ett nytt program och på hästen. Jag fick improvisera lite för det blev fel här och där, var vill jag inte säga, skrattar Edward.

Hans Peter Minderhoud tyckte hans galoppmissar i bytesserierna var lite onödiga men skyllde det på sin egen ambition.
– Så går det när man vill vinna en bil och inte jobbar tillräckligt nogrannt. Jag borde samlat Romanov lite mer inför serierna, nu gjorde jag inte det och då fick vi små men dyra missar. Jag är lika glad i alla fall, för denna helg har jag haft mina två absolut bästa ritter med honom, han har varit med mig på bästa sätt. Romanov är bara lite för intresserad av de vita hästarna (reds anm Beridna Högvakten) under prisutdelningen, ler Minderhoud. 

Resultat
Läs mer

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden