Dressyr
25 januari 2015 08:06

Tinne och ”Tim” GP-femma – och GPS-tvåa

(Uppdaterad) Tinne Vilhelmson Silfvén red Divertimento, "Tim", till en femteplats i torsdagens Grand Prix i Winter Equestrian Festival, WEF, i Florida. Tinne fortsatte med sjunde plats i küren med Benetton Dream och kom tvåa i Specialen.

Tinne och ”Tim” GP-femma – och GPS-tvåa
Tinne Vilhelmson Silfvén och Divertimento kom tvåa i Grand Prix Special.

Det svenska ekipaget slutade på 70,72 procent i GP-klassen som hade över 30 startande ekipage. Det räckte till en femteplacering. Ekipaget har haft framgångar även tidigare under det tolv veckor långa meetinget. 

Det var fler nordiska ryttare i klassen och bäst lyckades Danmarks Floridabaserade Lars Petersen med Mariett (DWB sto f 1998 e Come Back II-Sydney). Ekipaget vann med 73,22 procent. 
– Jag är glad och stolt över seger. Men mest stolt är jag över att ha en häst som är 17 år och fortfarande fräsch. Konsten är inte att ta fram en GP-häst, konsten är att ta fram en GP-häst som varar, säger Lars Petersen i ett pressmeddelande från arrangören. 

Uppdatering lördag
Det gick lika bra för Lars Petersen och Mariett på fredagen, där 75,325 procent gav klar seger i GP Kûr. Tinne och kür-debuterande Benetton Dream FRH 1301 nådde fram till 70,2 som höll till sjunde plats bland klassens 15 startande. Caroline Darcourt landade på 68,025 med Paridon Magi.

Uppdatering söndag
I lördagskvällens Grand Prix Special kom helgens bästa för Tinne och Divertimento när deras 70,647 höll till andra plats.
– Jag är väldigt nöjd med honom i kväll. Jag var lite nervös att rida honom i elljus men han klarade det mycket bra. Han var väldigt trevlig att rida i dag och vi genomförde rundan utan några fel och då är jag alltid glad, berättade Tinne i arrangörens pressmeddelande.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden