Ponny
12 februari 18:40

Tjejerna som hoppade hem ponnyernas Grand Prix

NationelltAlicia Åberg Cronin, Signe Friberg och Olivia Berglund Bergåkra. Det är de tre vinnarna när Hööks Ponny Grand Prix avgjordes i Borås på söndagen.

Tjejerna som hoppade hem ponnyernas Grand Prix
Signe Friberg vann C-ponnyernas Grand Prix i sadeln på Anemon II. Foto: Privat

Finalekipagen i de tre kategorierna hade en medelsvår B bana som finaluppgift.

Av B-ponnyernas sju finalekipage på söndagen satte segraren Alicia Åberg Cronin en av två dubbelnollor tillsammans med 13-åriga stoet Are you nearly there yet. Ekipaget, som tävlar för Flyinge Ryttarförening, var en dryg sekund snabbare än tvåan Ebba Olsson/Miss Valentine, Föreningen för Equality riders.

I finalen för kategori C var det tio ekipage som gjorde upp och hela sex av dem tog sig till omhoppning. Väl där satte fem ekipage nollan igen, och snabbast av dem var Trolleholms Ryttarförenings Signe Friberg med 16-åriga stoet Anemon II. Jump Club Ridsportförenings Selma Gustafsson Thelin var tvåa med Niva på en tid i omhoppningen som var ungefär 1,2 sekunder långsammare än segertiden.

13 ekipage gjorde upp i kategori D och här gick det allra bäst för Olivia Berglund Bergåkra/Fedusa EB, Jump Club Ridsportförening. Segerekipaget stod för en av tre dubbelnollor i klassen och hade andraplacerade Ester Ekengren/Crocodile Dund´huit, Föreningen Nytorp Equestrian en dryg sekund bakom sig.

Resultat

Regler Hööks Ponny Grand Prix

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden