Dressyr
28 december 2019 15:40

Topphäst till Therese Nilshagen

Nytt ekipageFor Final hör till toppskiktet av unga dressyrhingstar i Tyskland och har tävlats framgångsrikt av Stella Charlott Roth. Nu kommer han att tävlas av Therese Nilshagen.

Topphäst till Therese Nilshagen
Therese Nilshagen har fått en stjärna för framtiden. Arkivbild: Roland Thunholm
For_final_therese_nilshagen_lodbergen_19__ggr3353_int
For Final och Therese Nilshagen. Foto: Tanja Becker/Equitaris

Therese Nilshagen är huvudberidare på Dressage Horse Performance Center Lodbergen som ägs av den schweiziska familjen Wespe och den populära avelshingsten For Final (f-13 For Romance I-Dimaggio, uppf Sarah Kohl) ingår i hingstprogrammet på anläggningen.

Den 6-årige hingsten har tävlats framgångsrikt av flera olika ryttare, nu senast av Stella Charlott Roth. Ekipaget vann bland annat silver på Oldenburgermästerskapen för unghästar 2018 och 2019 blev det en tiondeplats i Bundeschampionatet. Men nu har alltså Therese Nilshagen tagit över tyglarna, skriver Eurodressage.

Anledningen är att familjen Wespe ”vill att hästarna rids av oss själva”, berättar Therese Nilshagen för Eurodressage.

Inga tävlingar är planerade, utan fokus ligger främst på att lära känna varandra och bli ett team.
– Det får ta den tid det tar. Han är en väldigt talangfull häst och framtiden känns spännande, säger Therese Nilshagen till Eurodressage.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden