Hoppning
12 december 2015 15:07

Janika Sprunger vann i Geneve

Falsterbo GP-vinnaren Janika Sprunger och Bonne Chance vann på lördagen Geneves andra kval till Rolex Grand Prix i morgon, söndag. Segern var värd drygt 300 000 kronor. Rolf-Göran Bengtsson och Henrik von Eckermann är klara för GP-hoppningen.

Henrik von Eckermann presterade en av klassens bästa rundor i grundomgången tillsammans med nykomlingen Sansibar. Publiken applåderade spontant flera gånger under ritten. Henrik von Eckermann använder sällan superlativ om egna rundor men kallade stoets insats ”super”, och chefen Ludger Beerbaum sa samma sak.

Henrik von Eckermann avstod start i omhoppningen då det ännu ganska orutinerade stoet ska gå också på söndag. Ekipaget slutade strax utanför prisplats. Henrik von Eckermann är redan GP-kvalad efter att ha kommit strax utanför prisplats i första kvalet med Cantinero.

Klassen var näst sista kval till Rolex Grand Prix, som i sin tur blir första etappen i nästa Rolex Grand Slam, den rekordhögt doterade GP-serien med Geneve-Aachen och Calgary som Scott Brash säkrade i Calgary i höstas. Rolf-Göran Bengtsson var innan sin runda dyster. Han sågs inför meetinget som förhandsfavorit till GP:n med Casall av Scott Brash, men missade kvalbiljett på torsdagen genom ett pet med Casall och utgick nu efter ett tidigt nedslag med Clarimo. Men sent på lördagskvällen kvalade han in till Rolex Grand Prix.  Genom en säker nolla på Clarimo ASK blev han tia i 1,50-klassen och fick en av de sista GP-biljetterna.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden