Världen
20 september 2020 09:26

Toppryttare avbryter mästerskap efter olycka med segway

OlyckaEn av Tysklands toppryttare har avbrutit sitt deltagande i tyska mästerskapet i dressyr. Detta efter att ha fått en fraktur vid en olycka med en segway på lördagen.

Toppryttare avbryter mästerskap efter olycka med segway
Benjamin Werndl vid tävlingarna i Scandinavium i våras. Foto: Roland Thunholm

Det mästerskapsryttaren Benjamin Werndl som råkade illa ut vid en kvällsshow i samband med tyska mästerskapet i dressyr. Detta berättar han på sociala medier.

Tillsammans med Daily Mirror blev Benjamin Werndl fyra i tyska mästerskapet med nytt personligt rekord på lördagen och siktade på att rida mästerskapets kür i dag, söndag.

Men det var innan olyckan var framme. Under en kvällshow på tävlingen körde Benjamin Werndl omkull med en segway – en eldriven ståhjuling – och föll så illa att han bröt ett nyckelben. ”Tyvärr blir det ingen kür för mig,” skriver ryttaren på sociala medier i ett inlägg som du kan se nedan.

Eigentlich war das ein genialer Tag!!! @jessica_von_bredow_werndl wird sensationell Deutsche Meisterin und ich knapp 4….

Publicerat av Benjamin Werndl Lördag 19 september 2020

36-årige Benjamin Werndl red världscupfinalen i dressyr i Göteborg i våras och har också representerat Tyskland på mästerskap som ung ryttare.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden