Hoppning
8 maj 2019 07:03

Toppryttaren har slutit fred med sitt förbund

ÖverensDet har gått nästan tre år sedan den tyske hoppryttaren red i det tyska landslaget. Men nu verkar stridsyxan vara nedgrävd och han är tillbaka under tysk flagg.

Toppryttaren har slutit fred med sitt förbund
Daniel Deusser och Tobago Z som vann den tredje omgången av världscupfinalerna i Göteborg. Foto: Roland Thunholm

Det är World of Showjumping som skriver att världssexan Daniel Deusser är tillbaka i den tyska röda tävlingskavajen i samband med de internationella tävlingarna i Rom i slutet av maj, efter en lång konflikt med det tyska ridsportförbundet.

Konflikten har gällt villkoren i de tyska landslagsryttarnas kontrakt. Enligt hemsidan Grandprix Replay handlar konflikten om reglerna kring antidoping, som både Deusser och hans tävlingskollega Christian Ahlmann har ansett vara för strikta.

Därför har han inte ingått i det tyska landslaget, och även övervägt att börja tävla för Belgien. Men nu uppger World of Showjumping att det tyska förbundet har gjort vissa ändringar i kontraktet.
− Jag är glad att vi har kunnat lösa det, och ser fram mot att tävla i Rom, säger Deusser till World of Showjumping.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden