Hoppning
18 juni 17:21

Toppstammat föl sålt för rekordsumma

Fölet Tinka´s Star slog rekord när det såldes för ungefär en miljon kronor på Bolesworth Elite Auction Raises i Storbritannien på lördagen.

Toppstammat föl sålt för rekordsumma
Tinka´s Star visad av Luk Van Puymbroeck och Gerald Lenaerts.

Tinka´s Star har idel ädel hoppadel i stamtavlan med regerande olympiske mästaren Big Star (KWPN f 2003 e Quick Star-Nimmerdor) som pappa och Tinka´s Serenade (AES f 1997 e Tinka’s Boy-African Drum) som mamma. 

Big Star och hans ryttare Nick Skelton har satt ett ordentligt avtryck i hoppsporten genom sitt individuella OS-guld i Rio 2016 och lagguld i London-OS 2012. Tinka´s Serenade och hennes irländske ryttare Billy Twomey har inte nått upp till riktigt samma klass men har representerat Irland på flera mästerskap. 

Nu berättas det i ett pressmeddelande från Bolesworth Elite Auction Raises att Tinka’s Star såldes för rekordsumman 92 000 pund, nästan en miljon svenska kronor, på lördagen. Detta är det högsta pris ett föl har sålts för på auktionen, och arrangören tror att det kan vara det dyraste hoppstammade fölet som har sålts i Storbritannien. 

Intresset för hingstfölet var stort och det kom bud från hela världen på honom, bland annat via telefon. Till slut lades högsta budet från en köpare i Saudiarabien. 

Men även andra föl såldes för stora pengar under auktionen, bland gick en hingst e Comme Il Faut för 62 000 pund, närmar 700 000 kronor.

Totalt såldes 18 föl och snittpriset för dessa var 24 600 pund, ungefär en kvarts miljon kronor. Fölen är noggrant utvalda inför auktionen och kraven på prestationshärstamning är höga. 

Hingstar Online

Just nu 124 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar