Dressyr
19 juli 2014 19:41

Totilas struken i küren

Han kom, sågs och segrade. Och nu har han dessutom positionerat sig tillräckligt väl inför VM. Totilas är struken från söndagens kür i Aachen. Här kan du också se en film på den levande legendaren från torsdagens Grand Prix.

Totilas struken i küren
Matthias Alexander Rath och Totilas har gjort sitt i Aachen. Ekipaget startar inte söndagens kür. EventingPhoto

Det var första gången de båda dressyrgiganterna Valegro och Totilas möttes på tävlingsbanan sedan 2011. Och det blev 2-0 till Totilas i Aachens stortävling. Totilas har hittat tillbaka till något som påminner lite om fornstora dagar under Edward Gal då han vann mästerskapsmedaljer och slog världsrekord på världsrekord. Men det var innan ryttarbyte och skadeproblem. 

Tillsammans med Matthias Alexander Rath vann han både Grand Prix och Grand Prix Special i Aachen. Därmed verkar det som teamet kring den levande legandaren har fått se vad de ville. Ekipaget är struket inför Chio Aachens huvudnummer i dressyranenan – söndagens kür. Strykningen är gjord i samråd med den tyska olympiska kommittën för ridsport. ”Eftersom hästen fortfarande är i en uppbyggnadsfas efter sina skador är en start i küren inte nödvändig. Ekipaget har tagit imponerande åtta segrar på fyra tävlingar”, står det i ett pressmeddelande från Chio Aachen. 

Läs mer om giganternas kamp här. 

Läs om torsdagens Grand Prix här. 

Se film från Totilas Grand Prix i Aachen nedan. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden